Aperitief hapjes

Brood vingers

Print Friendly, PDF & Email

Deze brood vingers zijn heerlijk als aperitief en je kan er zelf enorm creatief mee zijn.

Recept voor ongeveer 20 vingers:

Ingrediënten:

  •  475 g bloem
  • 300 g koud water
  • 15 g verse gist of 9 g droge gist
  • 9 g zout
  • 25 g olijfolie

Extra

  • Sesamzaad
  • Maanzaad
  • Pompoenpitten
  • Pijnboompitten
  • Gedroogde vijg, fijngesneden
  • ….

Werkwijze:

  • Verkruimel de gist in een ruime mengschaal
  • Voeg het water toe en meng goed
  • Meng er nu de bloem en het zout onder, kneed dit tot een egaal deeg
  • Voeg de olijfolie toe en kneed dit deeg ongeveer 10 minuten
  • Laat het deeg 10 minuten rijzen
  • Portioneer het deeg bijvoorbeeld in 5 bolletjes
  • Meng bij verschillende bolletjes bv gedroogde vijg, pompoenpitten of pijnboompitten onder
  • Verdeel nu het deeg in porties van 30 á 40 g
  • Rol elke portie tot ongeveer 10 cm lang (duim dikte)
  • Laat terug 10 minuten rijzen
  • Rol de porties tot ongeveer 20 á 30 cm lengte (Pink vinger dikte)
  • Je kan nu verschillende vingers door sesamzaad om maanzaad rollen
  • Leg de vingers op een bakplaat met bakpapier
  • Laat deze 60 á 70 minuten rijzen
  • Bak deze vingers 10 minuten in een voorverwarmde oven van190 graden

Recept uit het boek: Stefan Elias bakt feestelijke recepten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *