Zoetigheden

Koekjestaart met speculoos

Print Friendly, PDF & Email


De klassieke koekjestaart die iedereen kent omgetoverd naar een viariant met speculoos. De combinatie van Moka crème au beurre en speculoos is heerlijk.

Ingrediënten:

  • 250 g petis beurre koekjes
  • 250 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 250 g  bloemsuiker
  • 1 g oploskoffie
  • speculoos pasta
  • 1 kopje koffie
  • speculoos
  • hagelslag

Werkwijze:
  1. Smelt 35 g boter en los hierin de oploskoffie op
  2. Doe de boter en de bloemsuiker in een ruime mengkom
  3. Meng dit voorzichtig tot een homogene massa, voeg ook de gesmolten boter toe
  4. Besmeer de petit beurre koekjes met een dun laagje speculoos pasta
  5. Smeer hierop een beetje crème au beurre
  6. Dop deze koekjes in de koffie en maak zo torentjes van 4 of 5 koekjes hoog
  7. Smeer een beetje crème au beurre op de zijkanten van de koekjes
  8. Garneer af naar eigen smaak met gemalen speculoos, hagelslag, ….
  9. Laat ze 1 nachtje in de koelkast staan alvorens te serveren
Variant:
  1. Je kan ook 1 grote taart maken in plaats van allemaal kleintjes
  2. Je kan ook 1 laag petit beurre koekjes vervangen door speculoos koekjes

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *