Recepten, Soepen

Bloemkool – paprikasoep met mascarpone

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk feestelijke soep met 2 groenten waarvan je zou denken dat ze niet zo goed samen gaan. Maar de combinatie in deze soep is overheerlijk

Recept voor 2,5l soep

Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool (500gr)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 el mascarpone
  • 1 ui
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • peper en zout
  • boter

Werkwijze:

  • Smelt in een grote kookpot een klontje boter
  • Voeg een grof gesneden ui toe en laat even stoven
  • Voeg daarna de paprikareepjes toe
  • Bevochtig dit met 1,5 l water en voeg alsook de 2 bouillonblokjes toe
  • Voeg de stukken bloemkool toe (hou een beetje apart voor de afwerking)
  • Breng dit aan de kook, dek de soep af en laat dit een 25 minuten zachtjes koken
  • Mix de soep zeer fijn en zeef de soep
  • Voeg de mascarpone toe
  • Voeg de apart gehouden kleine stukjes bloemkool toe
  • Breng de soep op smaak met peper en zout
  • Laat de stukje bloemkool een 10 minuten garen in de warme soep en de soep is klaar
  • Werk eventueel nog af met een beetje fijngesneden peterselie of bieslook

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Annelien zegt:

    Wat een lekkere soep! En helemaal niet moeilijk om te maken! Ik kruid nog wat af met tabasco(enkele druppeltjes) en het smaakt heerlijk!

Laat een antwoord achter aan Annelien Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *