Cannelloni met rundergehakt en stroganoffsaus
Hoofdgerechten, Recepten

Cannelloni met rundergehakt en stroganoffsaus

Print Friendly, PDF & Email

Rundergehakt en stroganoffsaus

Met een goede biefstuk stroganoff doe je mij altijd een plezier. Maar deze keer gieten we dit klassieke recept in een geheel andere vorm. Zo maken we heerlijke cannelloni met rundergehakt. Deze overgieten we met een romige stroganoffsaus en het geheel bakken we in de oven. 

Nodig voor 2 personen

  • 300 g gehakt (rund-varken)
  • 1 ei
  • 20 g paneermeel
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • tijm
  • 1/2 tl sambal
  • 1 bol mozzarella
  • 9 á 10 buisjes cannelloni

Stroganoffsaus

  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1,5 el bloem
  • 50 ml wodka
  • 350 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 ml room

Doen

  • Meng het gehakt met ei, paneermeel, sambal en Parmezaanse kaas. Breng goed op smaak met peper, zout en tijm
  • Schep het gehaktmengsel in een spuitzak. Vul er de cannellonibuisjes mee. Leg deze in de ovenschotel.
  • Snipper de sjalot fijn, snij de paprika in reepjes, de champignons in 4.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime kookpot, stoof hierin de sjalot glazig.
  • Pers er het teentje knoflook boven uit en voeg er de champignons en de paprika aan toe.
  • Bak de groenten beetgaar.
  • Voeg de wodka toe, laat de alcohol even verdampen. Flambeer naar eigen wens.
  • Voeg er nu de tomatenpuree aan toe en bak deze even kort mee.
  • Strooi de bloem er over. Roer tot de bloem volledig is opgenomen door de tomatenpuree.
  • Schenk er het water bij. Voeg het bouillonblokje toe en breng de saus aan de kook, roer goed.
  • Zet het vuur heel zacht. Voeg nu de room toe.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Giet de stroganoffsaus over de gevulde cannellonibuisjes.
  • Snij de mozzarella in plakjes, verdeel deze over de saus.
  • Bak het geheel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Smakelijk!
Cannelloni met rundergehakt en stroganoffsaus

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. kan dit ook zonder alcohol met wat kan je dat dan vervangen

    1. kriskookt zegt:

      Ja hoor, Je kan zeker de wodka achterwege laten.

Laat een antwoord achter aan kriskookt Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *