Chocoladebrownie met rode biet & Graham Six Grapes
Recepten, Zoetigheden

Chocoladebrownie met rode biet & Graham Six Grapes

Print Friendly, PDF & Email

Chocoladebrownie met rode biet,

Als er nog eens iemand tegen mij zegt “Ik lust geen rode biet”, dan serveer ik hem deze overheerlijke chocoladebrownie met rode biet. Smeuïg, smaakvol en boordevol smaak. We serveren deze brownie we met ganache van chocolade en port, blauwe bessen, kiemen van rode biet en sorbet van kers. In het glas schenken we de Graham’s Six Grapes.

Chocoladebrownie met rode biet & Graham Six Grapes

Graham’s Six Grapes Reserve Port

Six Grapes Reserve is een unieke Port van top porthuis Graham’s. De opvallende afbeelding van de zes trossen druiven op de fles is het eeuwenoude kwaliteitskeurmerk van Graham dat wordt gebruikt voor de allerbeste wijnen uit de beste wijngaarden.

Chocoladebrownie met rode biet & Graham Six Grapes

Six Grapes rijpt gedurende één tot twee jaar in doorgewinterde houten vaten. De port wordt gebotteld als hij nog relatief jong is om zijn frisheid en karakteristieke weelde te behouden. Na het bottelen is het klaar om (koel) geserveerd te worden (12 en 16 º Celsius). Open kan je de fles nog 2 tot 4 weken bewaren.

Chocoladebrownie met rode biet & Graham Six Grapes

Chocoladebrownie met rode biet:

  • 130 pure chocolade
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 150 g gekookte rode biet
  • 70 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 el cacao poeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 90 g suiker
  • 1 el cacao nibs
  • snuifje zout

Doen:

  • Smelt de chocolade en de boter au bain marie
  • Klop de eieren, suiker en vanillesuiker tot een luchtige massa
  • Spatel de bloem en het bakpoeder hieronder
  • Mix de rode biet fijn
  • Maak een egaal beslag van de gesmolten chocolade/boter, suiker/eieren/bloem en de fijngemixte rode biet
  • Voeg bakpoeder, cacao, cacao nibs en een snuifje zout toe
  • Giet het beslag in een bakvorm van 22×22 cm
  • Bak gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden

Ganache van chocolade en port

  • 120 g pure chocolade
  • 60 g room
  • 20 g boter
  • 50 ml port

Doen:

  • Warm de room en boter zachtjes op totdat de boter is gesmolten
  • Zet het vuur uit, voeg de chocolade toe
  • Roer tot chocolade volledig is opgelost
  • Voeg port toe, roer tot de ganache egaal is
  • Giet deze in een spuitzak en bewaar op kamertemperatuur

Overige ingrediënten:

  • kiemen van rode biet
  • sorbet van kers
  • blauwe bessen

Serveren:

  • Snij de chocolade brownie met rode biet in porties, leg deze op bord
  • Leg wat scheuten van rode biet op het bord
  • Maak een mooie quenelle van de sorbet, leg deze op de scheuten
  • Spuit enkele toefjes ganache op het bord
  • Werk af met blauwe bessen
  • Serveer hierbij een heerlijk glaasje Graham’s Six Grapes

Chocoladebrownie met rode biet & Graham Six Grapes

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Chocoladebrownie met rode biet & Graham Six Grapes

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Leen Strijbos zegt:

    Hey Kris,dit ga ik maken voor zaterdag, zelfs de kersensorbet ga ik zelf maken. Ik ben echt benieuwd, want rode biet is toch niet gewoon voor een dessert hè. Ik laat je nog wat weten!!Groetjes, Leen

Laat een antwoord achter aan Leen Strijbos Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *