Chocolademousse
Recepten, Zoetigheden

Verse chocolademousse – Het ultieme recept

Print Friendly, PDF & Email

Chocolademousse is één van de bekendste desserts die je in elke keuken en op bijna elke menukaart tegen komt. Ontdek het ultieme recept voor verse chocolademousse, een verleidelijk dessert dat de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen verwent. Met zijn zijdezachte textuur en rijke cacaosmaak is deze mousse een ware traktatie voor liefhebbers van chocolade. 

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 120 gr pure chocolade
  • 3 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 40 gr kristalsuiker
  • 20 gr poedersuiker
  • 20 cl room
  • (1 el koffie of grand marnier)

Werkwijze:

  • Smelt de chocolade au bain marie. (Verhit water in een kookpot en plaats hierin een tweede pot. Gebruik die om de chocolade rustig te laten smelten.)
  • Voeg naar eigen smaak een el koffie of grand marnier toe aan de chocolade
  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze stevig op met 10 g poedersuiker
  • Klop de eigelen samen met de kristalsuiker tot een wit geheel. Roer er de gesmolten chocolade onder.
  • Spatel het opgeklopt eiwit heel voorzichtig met een vloeiende beweging onder de chocolade. We doen dit in 3 delen omdat het dan gemakkelijker mengt en er meer lucht in het beslag blijft
  • Klop de room half op met 10 gr poedersuiker, spatel die ook voorzichtig onder de chocolade.
  • Giet de mousse in mooie schaaltjes of glazen en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Suzy Prils zegt:

    Dit is een chocolademousse zoals we ze vroeger maakten ; de beste! Soms met een klontje boter om de chocolade te smelten en daarna een vaster resultaat, ook soms met wat koffie en cognac, naargelang de gelegenheid

Laat een antwoord achter aan Suzy Prils Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *