Recepten, Zoetigheden

De lekkerste frangipanetaart met peer en vanille

Print Friendly, PDF & Email

Geen liefhebber van peren? Vervang deze dan door vijg of appel

Blijkbaar stonden er al 5 soorten frangipane gebak op mijn blog. Sommige met vijg, andere met peer. Door deze 5 recepten samen te voegen en terug te delen kwam ik uit bij dit recept. Een heerlijk smeuïge frangipane taart met stukjes peer. Ben je geen fan van peer, vervang deze dan gerust door appel of vijgen, …

De lekkerste frangipanetaart met peer, vanille & cognac

Ingrediënten:

  • 1 rol kant en klare bladerdeeg
  • 175 g amandelpoeder
  • 50 g amandelschilfers
  • 80 g bloem
  • 160 g boter, kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 3 peren
  • 110 g suiker
  • 50 g bloemsuiker
  • 1 vanillestok
  • enkele druppels amandelextract
  • 1 el drank: amaretto of cognac

Doen:

  • Klop de eieren met de suiker en bloemsuiker luchtig
  • Snijd de vanillestok doormidden en schraap het vanillemerg eruit
  • Voeg boter, bloem, amandelpoeder en de helft van de amandelschilfers samen met het vanillemerg en amandelextract toe aan het eiermengsel
  • Meng alles goed tot je een egaal beslag bekomt
  • Schil de peren, snij deze in stukjes van 1 cm en meng ze voorzichtig onder het beslag
  • Leg de vel bladerdeeg in een taartvorm, prik hier gaatjes in met een vork en verdeel er het beslag over
  • Meng de andere helft van de amandelschilfers met 1 el drank en een snuifje suiker
  • Verdeel de amandelschilfers over het beslag
  • Bak deze taart gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 155 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

  1. Annelies zegt:

    gemaakt en echt wel de beste fragipannetaart die ik al gemaakt heb. Ik heb ze met appels gemaakt…heel luchtig en gewoon heerlijk!

  2. Marcel zegt:

    Hoeveel peer ongeveer?
    Gewone bloem of zelfrijzende?

    1. kriskookt zegt:

      Gewone bloem & drie peren.
      Veel succes, ik ben benieuwd wat je van de taart gaat vinden.

  3. Suzy Prils zegt:

    Een lekkere variante ; ik doe een laagje gesmolten fondantchocolade op het bladerdeeg, zo blijft het ook krokanter en doe de achtste peren op de frangipane en daarna de amandelen schilfers, afgewerkt met wat bloemsuiker.

    1. Is dat onder en bovenverwarming of hetelucht

      1. kriskookt zegt:

        hetelucht

Laat een antwoord achter aan Marcel Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *