Zoetigheden

frangipane gebak met peer

Print Friendly, PDF & Email

Nieuw recept:

De lekkerste frangipanetaart met peer en vanille

Dit overheerlijke frangipane gebak smaakt niet alleen super, het ziet er ook nog een super uit ook. Eigenlijk niet zo veel werk voor een prachtig frangipane gebak. De combinatie tussen amandel/frangipane en peer smaakt super

Recept voor 1 gebak

Ingrdiënten:

  • 1 vel ronde bladerdeeg
  • 120 g boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr suiker
  • 200 gr amandelpoeder
  • 140 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 vanillestok
  • 2 peren
  • 2 el suiker (voor de afwerking)
  • amaretto
  • 50 g amandelschilfers

Werkwijze:

  • Leg de bladerdeeg in de taartvorm met het bakpapier onderin
  • Meng de bloem en het amandelpoeder door elkaar
  • Meng in een maatbeker de melk en de eieren samen met de zaadjes van de vanillestok
  • (hiervoor snij de je vanillestok doormidden en schraap je met het puntje van een mes de zwarte puntjes uit de peulen)
  • Doe de boter en de suiker in een mengkomen en klop dit tot je een bleke massa hebt
  • Voeg de helft van het bloem/amandel mengsel toe en meng dit goed onder de boter
  • Voeg nu de eieren met de melk toe, roer tot alles goed is opgelost
  • En nu kan de de andere helft van het bloem/amandel mengsel toevoegen
  • Meng alles tot een mooi egaal beslag en verdeel het over de bladerdaag
  • Verwarm ondertussen de oven op 180 graden
  • Schil de peren, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis
  • Schik de peren in een stervorm op het amandelbeslag met de bolle zijde naar boven
  • Doe de amandelschilfer in een potje en besprenkel ze met amaretto
  • Stooi hierover de 2 el suiker en panneer de amandelschilfers hiermee
  • Verdeel de schilfers over het gebak
  • Bak het gebak ongeveer 45 min in de oven van 180 graden
  • Hou het gebak wel een beetje in het oog, als de gesuikerde amandelschilfers te hard beginnen te kleuren kan je de temperatuur een beetje lager zetten

Variant:

  • Wil je een iets luchtiger gebak gebruik dan 1/2 zelfrijzende bloem en 1/2 deel gewone bloem

Recept met dank aan: Jeroen Meus (Dagelijkse kost)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Heb de taart gemaakt , de smaak is heel lekker maar de taart is veeeeel te droog . Spijtig want ik had ze gemaakt voor familieleden die op bezoek waren . Iedereen unaniem : lekker maar zo droog. Volgende keer zal ik een ander receptje voor dit soort taart uitproberen

    1. kriskookt zegt:

      Spijtig om te horen Linda.
      Als ikzelf frangipane gebak maak, gebruik ik altijd dit recept: https://kriskookt.be/de-lekkerste-frangipanetaart-met-peer/

Laat een antwoord achter aan Linda Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *