Recepten, Zoetigheden

Frangipane met vijgen

Frangipane is een heerlijk beslag met amandel poeder als basis. Deze variant van het frangipane gebak ziet er prachtig uit met de vijgen

Ingrediënten:

  • 1 ronde vel bladerdeeg
  • 7 vijgen
  • honing

Frangipane:

  • 100 gr boter
  • 100 gr bloemsuiker
  • 1 groot ei
  • 100 gr amandelschaafsel of gemalen amandelen
  • 25 gr bloem
  • 5 druppels amandelextrakt
  • 1 el rum

Werkwijze:

  • Leg de bladerdeeg in een lage vlavorm
  • Meng alle ingredienten voor de frangipane
  • Doe dit op de bladerdeeg
  • Snij het puntje en het kontje van de vijgen
  • Snij de vijgen in 4 en verdeel ze erover
  • Strooi nog een beetje bloemsuiker over de cake
  • Bak de cake 20 minuten op 200 graden
  • Druppel een beetje honing over de warme cake om te glazuren
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. ohh lijkt me heerlijk,, straks lekker weer vijgen uit eigen boom.
    ga het dan zeker maken

Laat een antwoord achter aan ien Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *