Gegrilde pompoen - Jus pompoen - Miso
Recepten, Voorgerechten

Gegrilde pompoen – Jus pompoen – Miso

Print Friendly, PDF & Email

Gegrilde pompoen – Jus pompoen – Miso

Eigenlijk is dit gerecht niet helemaal af, maar toch wil ik dit recept met gegrilde pompoen al met jullie delen. Ikzelf was heel tevreden van deze creatie, voor mijn vriendin had er een gebakken langoustine bij gemogen. Iets wat zeker en vast niet zou misstaan in dit gerecht. Verder serveren we deze gegrilde pompoen met crème van mozzarella, geroosterde pompoenpitten en een jus van pompoen die we op smaak brengen met miso.

Gegrilde pompoen - Jus pompoen - Miso

Je kan dit recept dus volledig vegetarisch serveren, maar voor een opwaardering kan je hier perfect een gebakken langoustine bij serveren. Persoonlijk zou ik de schalen van de langoustine enkele minuten laten meekoken in de jus van pompoen.

Nodig:

  • pompoen
  • mozzarella
  • olijfolie
  • pompoenpitten
  • peper en zout
  • Oost-Indische kers
  • miso (pasta)
  • (langoustine)

 

Doen

Jus pompoen

  • Doe de helft van de butternut pompoen door een sapcentrifuge
  • Warm het sap van pompoen op tot aan het kookpunt
  • Breng op smaak met peper, zout en miso

 

Gegrilde pompoen

  • Snij de pompoen in plakken van 2 cm dikte
  • Wrijf deze in met olijfolie
  • Grill deze in een hete grillpan
  • Draai de schijven pompoen om in de grillpan
  • Zet de grillpan gedurende ongeveer 15 minuten in een hete oven van 160 graden
  • Test om de plakjes pompoen gaar zijn, laat ze anders nog enkele minuten in de oven staan

 

Crème van mozzarella

  • Mix de mozzarella fijn met 1 el vocht van de mozzarella
  • Voeg een beetje olijfolie toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Bewaar in de koelkast

 

Afwerking

  • Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof, voeg beetje grof zeezout toe
  • Leg een plak gegrilde pompoen in het midden van het bord
  • Leg hierop een quenelle crème van mozzarella
  • Verdeel hierop enkele blaadjes Oost-Indische kers en pompoenpitten
  • Werk af met de jus van pompoen
  • Serveer dit gerecht al dan niet met een kort gebakken langoustine

 

 

Gegrilde pompoen - Jus pompoen - Miso

 

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Hallo, hoeveel van de genoemde ingrediënten heb ik gemiddeld per persoon nodig voor dit gerecht?

    1. kriskookt zegt:

      Hoi, Is idd een beetje op gevoel bij dit recept. Reken ongeveer een plak van 1 cm pompoen per persoon. 1 bol mozzarella om crème van te maken voor 4 personen.

Laat een antwoord achter aan Michel Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *