Allerlei

Gekarameliseerde raapjes

Raapjes, ook wel knolraap of Meiraap genoemd. Je ziet er regelmatig liggen in de winkel, maar je komt ze nog maar weinig tegen in de dagdagelijkse keuken. Hier vind je een lekker receptje

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 busseltje raapjes
  • 2 el honing
  • peper en zout
  • klontje boter

Werkwijze:

  • Schil de raapjes
  • Snij de raapjes in blokjes van 0,5 cm
  • Kook deze blokjes ongeveer 5 minuten in gezouten water
  • Giet de blokjes af
  • Smel een klontje boter en bak de raapjes aan, kruid deze met peper, zout en voeg de honing toe
  • Stoof dit nog even verder aan zodat de honing zachtjes karameliseerd en volledig rond de blokjes raap zit
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Diederik DD zegt:

    Ja,dat lijkt me eens iets om te proberen,maar ik probeer me te bedenken wat vlees erbij te geven.Suggesties?

    1. Smaakt overal lekker bij 🙂 bv. een stukje gebakken varkenshaasje ofzo.
      Succes ermee !!

Laat een antwoord achter aan kris Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *