Gin Tonic Foodpairing:
Bulldog gin – Fever tree tonic – Carpaccio van gemarineerde zalm met structuren van komkommer
Bulldog gin wordt viervoudig gedistilleerd in koperen ketels en is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De fles verraad al veel, we hebben hier te maken met een echte stoere Londense gin! De paars / grijze fles heeft een ruige hondenhalsband met ‘studs’ gekregen om zijn dominante karakter te benadrukken.
De gin won tal van internationale prijzen en kreeg in 2008 een serieuze onderscheiding door ‘Wine Enthusiast Magazine’. De gin werd bekroond met 95/100 punten – ‘Highly Recommanded’. Dat is de hoogste score die een gin ooit heeft gekregen door het magazine en werd zelfs verkozen tot ‘Spirit of the year’.
Gin: Bulldog
Tonic: Fever tree
Garnituur: Schijfje sinaasappel, schijfje limoen, enkele zwarte peperbolletjes
Foodpairing: Carpaccio van gemarineerde zalm met structuren van komkommer
Gin Tonic:
- 5 cl bulldog gin
- 1 flesje fever tree tonic
- schijfje sinaasappel
- schijfje limoen
- enkele zwarte peperbolletjes
- ijsblokjes
Foodpairing: Ingrediënten voor 4 personen:
Gemarineerde zalm:
- 300 g zalmfilet
- 25 g zout
- 25 g suiker
- 1/2 tl zwarte peperkorrels (gecrushed)
- 1/ tl korianderzaad (gecrushed)
- 1 tl jeneverbessen (gecrushed)
- 1/2 dl gin
Komkommer tartaar:
- 100 gr komkommer
- 1 el marinade van de zalm
Kruiden olie
- 2 el olijfolie
- 4 zwarte peper korrels
- 8 munt blaadjes
- zeste van 1/2 limoen
Espuma van komkommer
- 250 g komkommer
- 1,5 blad gelatine
- 1 el limoensap
- 1 el azijn
- 1 el gin
- 50 g melk
- 1/2 teentje knoflook
- peper en zout
Afwerking:
- schijfjes limoen
- blaadjes veldsla
Werkwijze:
Gemarineerde zalm
- Meng alle ingrediënten voor de marinade (hou 1 el apart voor de komkommer)
- Marineer de zalm hiermee en plaats de zalm minstens 6 uur in de koelkast
- Verwijder nadien de marinade en snij de zalm in dunne plakjes
Espuma van komkommer: (extra benodigdheden: sifon met gas patronen)
- Snij de komkommer in stukjes mix hem fijn met alle ingrediënten buiten de gelatine
- Week de gelatine in koud water
- Warm 1/4 van de gazpacho op en los hierin de gelatine op
- Meng alles en mix dit nog eens goed fijn
- Giet de gazpacho door een fijne zeef
- Doe de gazpacho in de sifon, zet er druk op en plaats dit ook enkele uren in de koelkast
Komkommer tartaar:
- Snij de komkommer in fijne blokjes en breng deze op smaak met 1 el marinade
Kruiden olie:
- Doe deze ingrediënten in een vijzel en maak hier een mooie groene olie van
Afwerking:
- Schik de plakjes zalm op bord
- Garneer met de tartaar van komkommer
- Maak kleine toefjes met de espuma en kruiden olie
- Werk af met de plakjes limoen en blaadjes veldsla
zou dit gerecht niet beter bij de hendricks gin passen ?
en is bulldog niet beter te combineren met de indi tonic ?
Hoi Lars,
Idd, dit gerecht zou door de frisse structuren van komkommer ook erg lekker zijn bij Hendricks gin.
Maar door de gebruikte jeneverbes en peperbollen in de marinade past dit zeker ook zeer goed bij deze kruidige Bulldog gin.
Kwa tonic past de indi tonic ook perfect. Maar ik blijf toch ook fan van Fever tree.