GinTonic Foodpairing, Recepten

Gin Tonic Foodpairing – Bulldog

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic Foodpairing:
Bulldog gin – Fever tree tonic – Carpaccio van gemarineerde zalm met structuren van komkommer

Bulldog gin wordt viervoudig gedistilleerd in koperen ketels en is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De fles verraad al veel, we hebben hier te maken met een echte stoere Londense gin! De paars / grijze fles heeft een ruige hondenhalsband met ‘studs’ gekregen om zijn dominante karakter te benadrukken.

De gin won tal van internationale prijzen en kreeg in 2008 een serieuze onderscheiding door ‘Wine Enthusiast Magazine’. De gin werd bekroond met 95/100 punten – ‘Highly Recommanded’. Dat is de hoogste score die een gin ooit heeft gekregen door het magazine en werd zelfs verkozen tot ‘Spirit of the year’.

Gin: Bulldog
Tonic: Fever tree
Garnituur: Schijfje sinaasappel, schijfje limoen, enkele zwarte peperbolletjes
Foodpairing: Carpaccio van gemarineerde zalm met structuren van komkommer

Gin Tonic:

  • 5 cl bulldog gin
  • 1 flesje fever tree tonic
  • schijfje sinaasappel
  • schijfje limoen
  • enkele zwarte peperbolletjes
  • ijsblokjes

Foodpairing: Ingrediënten voor 4 personen:

Gemarineerde zalm:

  • 300 g zalmfilet
  • 25 g zout
  • 25 g suiker
  • 1/2 tl zwarte peperkorrels (gecrushed)
  • 1/ tl korianderzaad (gecrushed)
  • 1 tl jeneverbessen (gecrushed)
  • 1/2 dl gin

Komkommer tartaar:

  • 100 gr komkommer
  • 1 el marinade van de zalm

Kruiden olie

  • 2 el olijfolie
  • 4 zwarte peper korrels
  • 8 munt blaadjes
  • zeste van 1/2 limoen

Espuma van komkommer

  • 250 g komkommer
  • 1,5 blad gelatine
  • 1 el limoensap
  • 1 el azijn
  • 1 el gin
  • 50 g melk
  • 1/2 teentje knoflook
  • peper en zout

Afwerking:

  • schijfjes limoen
  • blaadjes veldsla

Werkwijze:

Gemarineerde zalm

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade (hou 1 el apart voor de komkommer)
  • Marineer de zalm hiermee en plaats de zalm minstens 6 uur in de koelkast
  • Verwijder nadien de marinade en snij de zalm in dunne plakjes

Espuma van komkommer: (extra benodigdheden: sifon met gas patronen)

  • Snij de komkommer in stukjes mix hem fijn met alle ingrediënten buiten de gelatine
  • Week de gelatine in koud water
  • Warm 1/4 van de gazpacho op en los hierin de gelatine op
  • Meng alles en mix dit nog eens goed fijn
  • Giet de gazpacho door een fijne zeef
  • Doe de gazpacho in de sifon, zet er druk op en plaats dit ook enkele uren in de koelkast

Komkommer tartaar:

  • Snij de komkommer in fijne blokjes en breng deze op smaak met 1 el marinade

Kruiden olie:

  • Doe deze ingrediënten in een vijzel en maak hier een mooie groene olie van

Afwerking:

  1. Schik de plakjes zalm op bord
  2. Garneer met de tartaar van komkommer
  3. Maak kleine toefjes met de espuma en kruiden olie
  4. Werk af met de plakjes limoen en blaadjes veldsla

Gin & Tonic te bestellen bij Miraflor of GinTonicShop.be
Tip van Stefaan Buyens (Hostellerie Le Fox): Verwijder de schil van de limoen en snij in partjes ipv schijfjes. Bedankt Stefaan !!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. zou dit gerecht niet beter bij de hendricks gin passen ?
    en is bulldog niet beter te combineren met de indi tonic ?

    1. Hoi Lars,
      Idd, dit gerecht zou door de frisse structuren van komkommer ook erg lekker zijn bij Hendricks gin.
      Maar door de gebruikte jeneverbes en peperbollen in de marinade past dit zeker ook zeer goed bij deze kruidige Bulldog gin.
      Kwa tonic past de indi tonic ook perfect. Maar ik blijf toch ook fan van Fever tree.

Laat een antwoord achter aan kris Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *