Hoofdgerechten

Groenten-spaghetti met scampi

Print Friendly, PDF & Email

Rijk gevulde spaghetti met asperges, courgette en heerlijke scampi.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 22 scampi
  • 200 gr spaghetti
  • 500 gr asperges
  • 1 courgette
  • 1/2 rode ui
  • 10 gekonfijte tomaatjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1.5 dl witte wijn
  • 1.5 dl room
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • (peterselie & bieslook)

Werkwijze:

  1. Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  2. Was de courgette en verwijder de uiteinden
  3. Snijd de groenten in lange fijne reepjes, of als je tijd hebt kan je ze in linten snijden met een dunschiller
  4. Snijd de rode ui in fijne reepjes en de gekonfijte tomaten in stukjes
  5. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  6. Stoof in een ruime kookpot of wok de rode ui en 1 teentje knoflook aan
  7. Voeg de courgette en asperge slieten toe
  8. Roerbak dit enkele minuten en breng op smaak met peper en zout
  9. Kook ondertussen de spaghetti gaar in gezouten water
  10. Smelt een klontje boter in de pan
  11. Stoof hierin de fijngesneden sjalot en 1 teentje look aan
  12. Voeg de scampi toe
  13. Als de scampi bijna gaar zij voeg je de witte wijn toe
  14. Laat de witte wijn voor de helft inkoken en voeg de room samen met het bouillonblokje toe
  15. Laat de saus zachtjes inkoken tot een mooie saus dikte
  16. Voeg eventueel nog een beetje peterselie of bieslook toe an de saus als je dat hebt
  17. Meng ondertussen de spaghetti en de stukjes tomaat onder de groenten
  18. Serveer de groenten-spaghetti met de scampi en een beetje roomsaus

 

Tip: Gefu spiraalsnijder: Gebruik deze spiraalsnijder om heel makkelijk groentenspaghetti te snijden.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Conny de Jager zegt:

    Hoi Kris, leuke webside joh, je hebt er een fan bij.
    Weet je dat er een soort groenten”puntenslijper” bestaat die fantastische spaghetti
    sliertjes in no time maakt?

Laat een antwoord achter aan Conny de Jager Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *