GinTonic Foodpairing

Helsinki Dry Gin – Bospaddenstoelen – Zalm – Roggebrood & Dille

GinTonic:
Helsinki Dry Gin – Premium tonic – Zeste pompelmoes, 3 jeneverbessen
Foodpairing:
Gemarineerde en gegrilde zalm – Gebakken bospaddenstoelen – croutons van roggebrood en dille

Helsinki Dry Gin,  Deze Ambachtelijke premium gin met een Scandinavische twist is natuurlijk afkomstig uit Finland. Een vol en evenwichtige gin die ons doet denken aan de noordelijke bossen. Naast de klassieke botanicals zoals jeneverbessen, venkelzaad, korianderzaad & citrus worden aan deze gin ook Finse lingonberries en rozenblaadjes toegevoegd.

Foodpairing: Voor deze pairing kijken we in de keuken van Finland. Zo komen we zalm heel erg veel tegen in Finse recepten. Ook grillen is één van de favoriete bereidingswijzen en dille is één van hun favoriete kruiden. Deze drie componenten gaan we combineren met de met de bosachtige twist van de gin. 

Nodig:

Gebakken bospaddenstoelen:

  • 400 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • boter
  • peper en zout
  • 1 kl witte wijn azijn

Gemarineerde en gegrilde zalm:

  • 400 g zalm
  • 1 kl tijm
  • 1 kl rozemarijn
  • 1 kl jeneverbessen, in de vijzel
  • 1 kl dille, fijngesneden
  • 1 zeste van citroen
  • 3 el olijfolie

Extra:

  • rogge brood
  • boter
  • verse dille

Helsinki 1

Doen:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade van de zalm
  2. Marineer de zalm voor minstens 2 uur
  3. Kuis de paddenstoelen, snij de sjalot fijn, hak de dille fijn
  4. Snij het roggebrood in kleine vierkantjes
  5. Bak deze krokant in een pan met een beetje boter, kruid met peper en zout
  6. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan, bak nu de paddenstoelen gaar
  7. Doe de gebakken paddenstoelen in een ruime kom, vroeg de fijngesneden sjalot, witte wijnazijn en 1 el dille toe
  8. Meng de paddenstoelen goed, kruid eventueel met peper en zout
  9. Verwijder de marinade van de zalm
  10. Grill de zalm in een hete grillpan, zorg ervoor dat de zalm nog roze blijft
  11. Serveer de gebakken paddenstoelen met gegrilde zalm, croutons en werk af met enkele takjes dille
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *