Hoofdgerechten

Italiaans varkenshaasje met pasta

Italiaanse varkenshaas met mozzarella, gekonfijte tomaten, basilicum en pijnboompitten.

Ingrediënten:

  •  1/2 bol mozzarella
  • 100 g gekonfijte tomaten
  • 15 blaadjes basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 350 g varkenshaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snij de mozzarella in blokjes
  2. Hak de gekonfijte tomaten in stukjes
  3. Snij de blaadje basilicum in fijne reepjes
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter
  5. Meng de mozzarella, basilicum, olijfolie en de  stukjes gekonfijte tomaat
  6. Meng er de pijnboompitten onder en breng op smaak met peper en zout
  7. Snij de varkenshaas in plakjes van 1.5 cm dikte
  8. Bak de stukjes vlees kort aan en kruid met peper en zout (moet nog niet gaar zijn)
  9. Leg de stukjes vlees in een ovenschaal
  10. Verdeel er telkens een eetlepel van het mozzarella mengsel op
  11. Plaats de ovenschaal nog een 5 á 6 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
  12. Serveer met pasta
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *