Blog, Dranken & Cocktails

Jinzu gin – Gin & Tonic gids – Delhaize

Print Friendly, PDF & Email

Gin & Tonic gids – Delhaize

Delhaize stelde een gin & tonic gids samen waarin ze je helpen met het kiezen van gin, tonic en de beste wijze om hem te serveren. Deze Gin&Tonic-gids bestaat uit 3 luiken. Het eerste: De gin smaken. Elke gin wordt geklasseerd volgens zijn typische aromatische kenmerken: citrus, zacht, bloemig, gekruid.gin-jinzu-2

Het tweede deel bespreekt de verschillende mixers: klassiek, aromatisch, bloemig en andere nieuwigheden.

gin-jinzu-3

In het derde deel staat de perfect serve van de gin, met aanbevolen mixer en het gepaste garnituur (koriander, zeste van sinaasappel, citroengras,…).

gin-jinzu

Jinzu, een Britse gin met Japanse invloeden.

Sinds een tijdje is deze gin ook exclusief verkrijgbaar via Delhaize en vinden we de perfect serve terug in de Gin&Tonic gids. Deze delicaat complexe gin werd gecreëerd door een jonge vrouwelijke bartender, Dee Davies. Zei combineerde voor deze gin haar Britse roots met haar passie voor Japan en zijn unieke botanische planten.

In 2013 nam Dee deel aan de Diageo “Show Your Spirit”, een wedstrijd die bartenders uitdaagt om hun ‘droom spirit’ te creëren. De gelukkige winnaar, Dee, zag haar droom werkelijkheid worden. Ze wilde een klassieke Britse gin als basis nemen en op zoek gaan naar een manier om haar andere grote liefde – Japan – erbij te betrekken. Om Jinzu een uitgesproken zachte sake-afdronk te geven, wordt tot slot gedistilleerde Junmai-sake erbij gevoegd. De perfect serve die Delhaize in haar gids voorstelt, kunnen we alleen maar beamen.

Jinzu – Fevertree Naturally Light Tonic – Zeste sinaasappel

jinzu

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *