Hoofdgerechten

Konijn op grootmoeders wijze

Print Friendly, PDF & Email

Een makkelijk en klassiek recept om konijn klaar te maken. Dit met een heerlijke saus met ui, champignons en spekblokjes

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 kg konijn
  • 100 gr spekblokjes  (Herta)
  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 1 donkere leffe
  • 400 ml wildfond (Lacroix)
  • 1 boterham met mosterd
  • tijm & laurier
  • maizena
  • boter

        

Werkwijze:

  • Snij de champignons in 4 en de ui in halve ringen
  • Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot
  • Bak hierin de spekblokjes, ui en champignons aan
  • Haal deze terug uit de pot
  • Kruid de stukken konijn met peper en zout
  • Smelt terug een klontje boter in de stoofpan
  • Bak de stukken konijn aan tot ze mooi bruin zien
  • Voeg de Leffe en de wildfond samen met de tijm en laurier toe
  • Als het konijn nog niet onderwater staat, kan je nog een beetje water toevoegen
  • Als er bij het konijn de kop, lever en nieren nog bij zaten, mag je deze nu toevoegen.
  • Breng dit zachtjes aan de kook, leg er de boterham met mosterd bovenop en plaats het deksel op de pot
  • Laat dit 1 uur zachtjes pruttelen
  • Haal de stukken konijn uit de saus en zeef de saus
  • Breng de saus aan de kook en laat voor de half inkoken
  • Bind de saus eventueel nog een beetje bij met maizena
  • Breng de saus al het nodig is nog verder op smaak met peper en zout
  • Voeg nu de stukken konijn en de aangebakken champignons, spekjes en uitjes terug toe
  • Serveer naar eigen smaak met kroketten of brood en groenten

    

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Super lekker recept! Dankjewel…

Laat een antwoord achter aan Nancy Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *