Cannelés Bordelais - Het ultieme recept
Recepten, Recepten van de Chef, Zoetigheden

Cannelés Bordelais – Het ultieme recept

Print Friendly, PDF & Email

Cannelés Bordelais is een traditioneel Frans gebakje met een vla-achtige vulling en een donker gekarameliseerde buitenkant. In veel restaurants krijg je de miniatuur versie hiervan geserveerd bij de koffie. Je bakt ze eigenlijk in koperen cannelé vormen. Maar eerlijk gezegd heb ik deze gebakken in een siliconen cannelé vorm. Het resultaat is eveneens super lekker!

Nodig voor 16 grote Cannelés:

  • 500 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 2 eieren
  • 30 g boter
  • 112 g bloem
  • 250 g bloemsuiker
  • 1 vanillestok
  • 3 el rum

Werkwijze:

  • Warm de melk en de boter op
  • Snij de vanillestok doormidden, schraap het merg eruit en voeg dit samen met de vanillestok toe aan de melk
  • Klop de eidooiers, eieren en bloemsuiker op tot een luchtige witte massa
  • Voeg hier de bloem aan toe en meng goed
  • Verwijder de vanillestok en voeg de melk toe aan de eiermassa
  • Voeg de rum toe en roer goed tot alles is opgelost
  • Laat het beslag 24 uur rusten
  • Giet het beslag in de vormpjes tot 1 cm van de rand
  • Bak de cannelés in de oven
    Grote: 10 minuten op 200 ° C en 40 minuten bij 180 ° C
    Kleine: 10 minuten op 200 ° C en 30 minuten bij 180 ° C
  • Haal de cannelés uit de siliconen vorm. Laat nog 2 minuten extra bakken in de oven

Recept met dank aan Maxime Collard van La Table de Maxime


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Beide baktijden moeten gebruikt worden?

    1. kriskookt zegt:

      Nee hoor. Voor grote vormpjes 10 minuten op 200 ° C en 40 minuten bij 180 ° C.
      Kleine vormpjes 10 minuten op 200 ° C en 30 minuten bij 180 ° C

Laat een antwoord achter aan kriskookt Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *