GinTonic Foodpairing

Nginious Swiss Blended Gin – Rivierkreeft & Rundcarpaccio

Print Friendly, PDF & Email

GinTonic: Nginious Swiss Blended Gin – Goldberg tonic – Zeste pompelmoes

Nginious is een Zwitserse gin die in kleine batchen van 100 liter wordt gedistilleerd. Alle botanicals worden met de hand geplukt en ondergaan een intense maceratie. Men gebruikt klassieke en enkele uitzonderlijke botanicals zoals: jeneverbes, laurier, citrus en zoete sinaasappelschil, grapefruit, kardemom, klaver bloesems, bijen balsem, kamille, zwarte bessen bladeren, lis wortel, laos, zoethout en verschillende planten uit de Zwitserse Alpen. Nginious is een karakteristieke gin met originele bittere kruiden, zeer fijn en evenwichtig van smaak.

Nginious Swiss Blend Gin – Goldberg tonic – Zeste pompelmoes

Nginious Swiss Blend Gin 3

Foodpairing: Tartaar van rivierkreeft – Rundcarpaccio – Gemarineerde venkel – Guacamole – Gruyère

Naast deze krachtige gin, moet ook een krachtig en origineel gerecht komen. Na een tijdje experimenteren kwam ik bij de combinatie van rivierkreeft en rundcarpaccio uit. De link naar Zwitserland steken we in een krokantje van Gruyère. Verder werken we het bord af met verse guacamole met koriander, gemarineerde venkel en een brood krokant.

Nginious Swiss Blend Gin 2

Nodig voor 4 personen:

Tartaar van rivierkreeft:

  • 200 g gekookte rivierkreeftenvlees
  • mespuntje geraspte gember
  • mespuntje rasp van citroen
  • peper en zout
  • olijfolie

Guacamole:

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 limoen
  • 1 el fijngesneden koriander
  • 1 tl suiker
  • peper & zout
  • azijn & olijfolie
  • cayennepeper

Extra:

  • rundcarpaccio
  • gruyère
  • brood
  • venkel

Doen:

  1. Snij zo dun mogelijke plakjes van het brood en rooster deze krokant in de oven
  2. Snij fijne reepjes venkel, marineer deze met olijfolie, azijn, peper en zout
  3. Rasp Gruyère op een bakplaat bekleed met bakpapier, bak dit krokant in de oven
  4. Snij het vlees van de rivierkreeft fijn, breng  op smaak met gember, rasp van citroen, olijfolie peper en zout
  5. Pel de avocado, doe ze in een kom en kruid met cayennepeper, peper, zout en suiker. Voeg koriander en rasp en sap van de limoen toe
  6. Voeg een royale scheut olijfolie en wat azijn toe. Plet alles met een vork. Proef de guacamole en kruid indien nodig bij met peper en zout.
  7. Serveer al deze ingrediënten tot een mooi geheel op bord
  8. Werk eventueel af me bloedzuring

Nginious Swiss Blend Gin

Award: Silver Medal at San Francisco World Spirits Competition 2015

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Mmm, ziet’r lekker uit!! THANKS voor de tip!

  2. Heerlijk heerlijk… kreeft is altijd een goed idee! 🙂

Laat een antwoord achter aan Thomas Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *