GinTonic Foodpairing, Voorgerechten

PJ Dry gin – Bulgur salade met tuinkruiden, gebakken asperge en biefstuk

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic: PJ Dry gin – Premium tonic – schijfje pompelmoes, zeste sinaasappel
Foodpairing: Bulgur salade met tuinkruiden, gebakken asperge en biefstuk

PJ Gin is de nieuwste creatie van PJ Frooninckx, de bedenker van Obey Vodka en Frozen likeur. PJ Gin bestaat in twee varianten: de witte en de zwarte verpakking. In de witte fles zit de PJ Elderflower Gin. Deze gin is geïnfuseerd met het vruchtvlees van citroen en vlierbloesem. Hierdoor krijgt de gin een zoete, citrusachitge smaak met een bloemige vlierbloesem afdronk. In de zwarte fles zit de PJ Dry Gin. Een back to basic gin met sterke aanwezigheid van jeneverbes. Geen overbodige botanicals, gewoon een dry gin zoals deze hoort te zijn.

Foodpairing: Onderweg naar Lubbeek (waar deze gin gestookt wordt) passeerde ik langs Keerbergen. Keerbergen is een dorpje in de provincie Vlaams-Brabant waar jaarlijks rond half mei een aspergefestival plaatst vind. Daarom vond ik het een leuk idee om bij deze Vlaams-Brabantse gin een gerecht samen te stellen met asperges.

pj gin asperge

Nodig:

  • 100 g bulgur
  • 0.5 kg asperges
  • 150 g biefstuk
  • olijfolie
  • 4 eitjes
  • verse tuinkruiden: bieslook, peterselie, postelein
  • mosterd

Doen:

Asperges:

  1. Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  2. Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
  3. Hou 1 asperge rauw voor de bulgur salade
  4. Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  5. Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
  6. Haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water
  7. Hou het kookvocht bij voor de bulgur

Dip van asperge:

  1. Mix 2 gekookte asperges met 2 el olijfolie, 3 el kookvocht en 1 kl mosterd
  2. Breng op smaak met peper en zout
  3. Bewaar in de koelkast

Bulgur:

  1. Gaar de bulgur zoals op de verpakking staat, gebruik hiervoor het kookvocht van de asperges
  2. Laat de bulgur afkoelen
  3. Snij 1 rauwe en 1 gekookte asperge in fijne blokjes en meng deze onder de bulgur
  4. Snij de bieslook en peterselie fijn, meng deze onder de bulgur
  5. Voeg beetje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout
  6. Bewaar in de koelkast

Afwerking:

  1. Bak de steak kort aan, kruid met peper en zout
  2. Snij de steak in plakjes en serveer deze met de salade van bulgur en gebakken asperge
  3. Werk af met postelein en dip van asperges

Like jij Kris Kookt al op Facebook? Of volg je Kris kookt al op Instagram en op Twitter?

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Als kleine gerechtje gemaakt samen met PJ-Gin op een gin-tonic avond.
    Wel wat werk aan , maar je kan voorbereiden.
    Was echt een succes,..gasten vonden het geweldig.
    Meer van dit.

    1. Hoi Danny, Thanx!!
      Meer van dit? zijn er nog specifieke gins waar je graag een foodpairing bij zou hebben?

      1. Kris ik kijk er al naar uit ,…voor de volgende Gins,…Gin Mare,..Monky47,…Hendrick’s….een foodpairing als het mogelijk is?

        Vorige aangeraden bij vrienden,…hebben ze ook uitgeprobeert,….ook bij hen een geweldig succes.

Laat een antwoord achter aan kris Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *