Zoetigheden

Rabarbertaart – Het familie recept

Print Friendly, PDF & Email

Deze rabarbertaart verschijnt regelmatig op tafel tijdens familie feesten. Het recept klinkt misschien raar doordat je geen beslag moet maken. Maar het resultaat is echt super lekker.

Ingrediënten:

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 3 á 4 stelen rabarber
  • 2 tassen suiker
  • 1 tas bloem
  • 5 eieren + 1 ei voor de afwerking
  • scheutje melk

Werkwijze:

  1. Bekleed de bakvorm met 1 rol bladerdeeg en prik hier gaatjes is (boter de vorm in of gebruik bakpapier)
  2. Snij de rabarber in kleine stukjes en verdeel deze over de bladerdeeg
  3. Meng de bloem en de suiker en strooi dit over de rabarber
  4. Klop de eieren los met een scheutje melk
  5. Giet dit over de rabarber
  6. Snij de andere rol bladerdeeg in reepjes en leg deze in ruitvorm over de rabarber
  7. Klop het extra ei los en borstel dit over de reepjes rabarber
  8. Strooi er eventueel nog een beetje suiker bovenop
  9. Bak de taart 30 minuten in een oven van 180 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

  1. Carin zegt:

    Hallo Kris,

    Ik heb even een vraagje, mij lijkt deze taart heerlijk maar bedoel je met tassen een kopje…..

    1. kriskookt zegt:

      Idd kopjes
      Succes!

    2. Ja met tassen bedoelen ze in België een kopje.
      Zo zeggen ze hier een tas koffie….

  2. Sonja zegt:

    Hoe groot is de taartvorm voor deze hoeveelheden ?

    1. kriskookt zegt:

      28 cm

  3. Frans Tuyteleers zegt:

    bij ons staat die rabarbertaart al veel jaren op het menu.
    nu maak ik een papje van de suiker, bloem en eieren.
    is schijnbaar hetzelfde, maar toch verschil in smaak.

    1. Roset zegt:

      Ja al meer dan 20 jaar maak ik deze ook door ’n papje te maken van de suiker, bloem en eieren.. De bovenste deelagtig is bij mij dicht en geef er verschillende grote knipjes met schaar in!

  4. Kan de rabarbertaart ( het familli recept ook met diepvries rabarber )

    1. kriskookt zegt:

      Goede vraag Lizette,
      Eens proberen zou ik zeggen. Laat me zeker weten of het gelukt is.
      Succes!

  5. Erica zegt:

    Kris, ik je me ook vertellen wat een tas in gewicht is?

    1. kriskookt zegt:

      Hoi Erica, Dit is het enige recept dat ikzelf ook altijd maak door het gebruik van tassen

  6. RUTTEN FR zegt:

    ik heb al zo cake gebakken! Heerlijk!

Laat een antwoord achter aan Erica Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *