Hoofdgerechten

Roodbaars met persillade en salsa van courgette en tomaat

Print Friendly, PDF & Email

Dit is een naturel en gezond visgerecht. Het is heerlijk van smaak en gemakkelijk klaar te maken. Roodbaars heeft zeer vast en smakelijk wit vlees, bevat vele gezonde vetten die gunstig zijn voor de hart- en bloedvaten en cholesterolverlagend werken.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 3 roodbaars filets (+- 300 gr)
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 50 gr boter
  • 3 scampi

Persillade:

  • 2 el paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 fijngeperst teentje knoflook
  • 30 gr boter
  • 6 gekonfijte tomaatjes

Werkwijze:

  • Snipper de ui/sjalot fijn
  • Snij de tomaat en courgette in blokjes van 0,5 cm
  • Meng de tomaat, courgette en ui of sjalot
  • Kruid dit met peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Bedek hiermee de bodem van een ovenschotel
  • Plaats dit 25 minuten in een oven van 180 graden
  • Maak ondertussen de persillade
  • Smelt de boter en snij de gekonfijte tomaten in blokjes
  • Meng alle ingrediënten voor de persillade onder de gesmolten boter
  • Pel de scampi en kruid ze met peper en zout
  • Kruid de roodbaars langs beide kanten
  • Als de groenten klaar zijn haal je ze uit de oven
  • Leg de roodbaars filets op de groenten
  • Brokkel de persillade over de filets
  • Leg in het midden van elke filet 1 scampi
  • Plaats terug 10 minuten in de oven van 180 graden
  • Zet de laatste minuut even de grill op voor een mooi korstje

Serveer dit met rijst

Dit is een ideaal recept als je gasten krijgt. Je kan alles op voorhand doen en op het einde hoef je het alleen nog maar even op te warmen.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Karin van Soest zegt:

    Hoi Kris! Ik wil dit recept dit weekend gaan maken. Heb je de gekonfijte tomaten zelf gemaakt? Zijn dat grote tomaten, of cherrytomaatjes?

    1. kriskookt zegt:

      Hoi Karin, De gekonfijte tomaten heb ik gekocht in de winkel. Groetjes Kris

Laat een antwoord achter aan Karin van Soest Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *