Hoofdgerechten

Roodbaars met pasta pesto en gekonfijte kerstomaatjes

Print Friendly, PDF & Email

Roodbaars – Pesto & kerstomaten

In dit gerecht combineren we een heerlijk stukje met tijm, rozemarijn en look gekonfijte roodbaars met verse pasta pesto en gebakken kerstomaatjes. Dit recept is zo gemakkelijk en overheerlijk. Zodra de eerste geuren van dit gerecht uit de oven kopen, krijg je een instant vakantiegevoel. Maak je pesto natuurlijk wel zelf voor de diepere en zuivere smaak.

De zomer op je bord.

roodbaars-1

Ingrediënten voor 2 personen

  • 350 g roodbaars
  • 400 g kerstomaatjes
  • takje tijm en rozemarijn
  • teentje knoflook
  • 240 g pasta
  • olijfolie

Voor de pesto:

  • verse basilicum (+-50g)
  • pijnboompitten, geroosterd (+-50g)
  • Parmezaanse kaas (+-50g)
  • look (1 teentje)
  • olijfolie (+-1dl)
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Maak de pesto door al deze ingrediënten te mixen
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout, bewaar deze in de koelkast
  • Steek tussen de trostomaten een takje tijm en rozemarijn, besprenkel deze met olijfolie
  • Zet de trostomaten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Leg de filets van roodbaars in een ovenschotel, besprenkel deze met olijfolie en kruid met peper en zout
  • Voeg een geplet teentje knoflook toe en verdeel enkele takjes rozemarijn en tijm op de vis
  • Zet de vis na 15 minuten bij in de oven gedurende 8 tot 12 minuten
  • Breng water aan de kook en kook de pasta beetgaar
  • Meng de verse pesto onder de pasta
  • Serveer de pasta pesto met gebakken roodbaars en de tomaatjes
  • Werk eventueel af met pijnboompitten of verse basilicum

roodbaars-3

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Grauwels zegt:

    Gaartijd klopt niet, mag 5 minuten langer vooral de vis, die was nog sushi

    1. kriskookt zegt:

      Beste Patrick,
      Bedankt voor uw reactie.
      Ik verander het in het recept naar 8 tot 12 minuten.
      Dit zal afhankelijk zijn van de dikte van de vis, het soort oven en de stand van de oven.
      Groetjes
      kris

Laat een antwoord achter aan kriskookt Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *