Dit gerecht stond vroeger regelmatig op Zondag bij ons op tafel. Een gerecht dat enorm gemakkelijk klaar te maken is. Met kroketjes erbij is dit een ideaal stoofpotje dat past op de familietafel.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 600 g kipfilet
- 8 stronken witloof
- 2 x Boursin Verse kaas | Look-Fijne kruiden (150g)
- kippenkruiden
- boter
Werkwijze:
- Snij de kipfilet in grote stukken & kruid deze met kippenkruiden
- Bak deze kort en krokant aan in de pan, deze moeten nog niet gaar zijn
- Doe alle stukken kip in een ruime stoofpot
- Verwijder het bittere einde van het witloof en snij de rest grof
- Bak het witloof goed aan in de pan tot het mooi begint te keuren, hoeft nog niet gaar te zijn
- Voeg het gebakken witloof toe aan de kip
- Voeg de boursin toe, plaats een deksel op de pot en zet dit op een klein vuur
- Laat dit nog een 10 minuten zachtjes sudderen tot de boursin helemaal gesmolten is en de kip gaar is
- Serveer met kroketjes
Heerlijk en eenvoudig gerechtje! Bedankt Kris!
Waw, super makkelijk en toch heel smaakvol!