Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer.
Recepten, Voorgerechten

Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en komkommer.

Print Friendly, PDF & Email

Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel

Midden 2018 stond ik met twee recept in Culinaire ambiance. Het recept met tartaar van lamsvlees stond al op de blog. Maar blijkbaar was dit recept hier nog niet te vinden. Hierin combineren we tartaar van kalfsvlees met tartaar van zeebarbeel. Daarbij komt krokante nori, jus van komkommer, wasabi mayonaise en zeekraal.

Het gerecht ziet er fantastisch uit, de smaken zijn heerlijk en de combinatie schitterend. Toch is het helemaal niet zo een moeilijk recept. Misschien zelfs ideaal op het op te nemen in onze eindejaarsmenu.

Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer.

Nodig voor 4 personen

  • 250 g kalfsvlees
  • 100 g zeebarbeel
  • 1 komkommer
  • nori
  • sesamzaadjes
  • mosterd
  • olijfolie
  • worcestersaus
  • zeekraal
  • 1 sjalot
  • sojasaus
  • mayonaise
  • wasabi poeder of wasabi pasta

Tartaar van kalfsvlees

  • Snijd het kalfsvlees fijn en meng het met ¾ van de fijngesnipperde sjalot, 1 kl mosterd, olijfolie en worcestersaus.
  • Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
  • Bewaar in de koelkast

Tartaar van zeebarbeel

  • Snijd de zeebarbeel fijn en meng deze met ¼ van de fijngesnipperde sjalot en olijfolie.
  • Snij 20 g zeekraal fijn en meng deze onder de tartaar
  • Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
  • Bewaar in de koelkast

Krokante nori

  • Knip de nori in de gewenste vorm, smeer deze in met olijfolie
  • Strooi er een beetje sesamzaadjes over
  • Bak de nori gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden

Jus van komkommer

  • Was de komkommer en duw deze door de sapcentrifuge
  • Giet het komkommersap door een fijne neteldoek
  • Voeg een beetje sojasaus toe om het komkommersap op smaak te brengen

Wasabimayonaise

  • Meng de mayonaise met wasabi poeder of wasabi pasta

Afwerking

  • Serveer de tartaar van kalf met een kleine quenelle tartaar van zeebarbeel
  • Werk af met zeekraal, krokante nori en wasabi mayonaise
  • Voeg op het einde de jus van komkommer toe, druppel er nog een beetje olijfolie over

Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Bernadette zegt:

    Heerlijk gerecht, net even proef gemaakt voor kerstdiner
    Voor mij is het alleen niet duidelijk hoe de verhouding van worcestersaus is en mosterd, ben altijd bang dat ik te veel mosterd gebruik dus wellicht iets te weinig nu

    1. kriskookt zegt:

      Super leuk om te horen Bernadette!
      Reken enkele druppels worcestersaus en ongeveer 1 tl mosterd.
      Proeven en nadien eventueel nog een beetje toevoegen.
      Veel succes en fijne feestdagen!
      Kris

  2. Sibel Kaynar zegt:

    Ik wil dit recept graag maken voor kerst. Maar voor hoeveel personen zijn deze hoeveelheden?

    Groeten Sibel

    1. kriskookt zegt:

      Dit recept is voor 4 personen.

Laat een antwoord achter aan Bernadette Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *