Recepten, Voorgerechten

Terrine van konijn met gemarineerde wortel

Print Friendly, PDF & Email

Over het algemeen kan je van bijna alles een terrine maken, vis, gevogelte, …. . In dit recept maak ik terrine van konijn met fris gemarineerde wortel, postelein en radijs.  Een heerlijk voorgerecht dat je makkelijk op voorhand kan klaarmaken.

Ingrediënten:

  • 2 konijnenbouten
  • 500 ml wildfond (Lacroix)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • enkele peperbolletjes

 

extra:

  • mini wortel (afwerking)
  • winter postelein
  • radijs
  • sjalot
  • gelatine
  • witte wijnazijn
  • olijfolie

Doen:

  1. Zet een ruime kookpot op het vuur en doe hier de konijnenbouten in.
  2. Voeg de fond, ui, wortel en andere kruiden toe, vul aan met water tot het konijn onder staat.
  3. Laat dit gedurende 1,5 u zachtjes pruttelen onder een deksel
  4. Haal het konijn uit de de kookpot, pluk het vlees van de beenderen en trek dit in slieten, laat afkoelen
  5. Zeef de bouillon door een neteldoek.
  6. Weeg het vlees en meet per 100 g vlees 1 dl bouillon af
  7. Week per 1 dl bouillon 2 blaadjes gelatine
  8. Warm de bouillon op en breng goed op smaak met peper en zout, los hier de gelatine in op
  9. Meng de bouillon onder het vlees en stort dit in een vorm bekleed met plasticfolie
  10. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast

Afwerking:

  1. Pocheer de mini wortel kort, verfris onder koud water en marineer deze met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout
  2. Snij de terrine in plakjes
  3. Werk het bord af met gemarineerde wortel, postelein, schijfje sjalot en enkele plakjes radijs

 

Bord: Serax

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Chantal zegt:

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    bedankt op voohand voor uw reactie.
    Groeten
    Chantal

    1. kriskookt zegt:

      Hoi Chantal,
      Als voorgerecht voor ongeveer 6 tot 8 personen.
      Ik ben benieuwd naar uw bevindingen.
      Succes
      Kris

  2. Kris, 100 gr konijnenvlees ? Is dat correct ? Of is het 100gr per persoon.
    Bedankt voor adresjes Italië, zien er prima uit.

    1. kriskookt zegt:

      Hoi Diane,
      Het is per 100 g / 1 dl bouillon.
      Dus als je 300 g vlees zou hebben, gebruik dan 3 dl bouillon.
      Succes! Ik ben benieuwd naar uw bevindingen.
      Kris

Laat een antwoord achter aan Chantal Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *