GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – Hendrick’s Gin

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic Foodpairing
Hendrick’s Gin –  Thomas Henry Tonic – Tartaar en tataki van tonijn met komkommer

Hendrick’s Gin kan niet onmiddellijk beschouwd worden als een doorsnee gin. Ondanks het feit dat hij beschikt over 11 klassieke ingrediënten, wordt de smaak van deze gin vaak op punt gebracht door toevoeging van de Bulgaarse roos of een stukje komkommer.

Gin: Hendrick’s Gin
Tonic: Thomas Henry
Garnituur:  Komkommer, rozenblaadjes
Foodpairing: Tartaar en tataki van tonijn met komkommer

Gin Tonic:

  •  5 cl Hendrick’s Gin
  • 1 flesje  Thomas Henry tonic
  • Schijfjes komkommer, (slieren met een dunschiller)
  • (rozenblaadjes)
  • ijsblokjes

Foodpairing: Tartaar en tataki van tonijn met komkommer

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g tonijn
  • 1/2 komkommer
  • 1/4 appel
  • olijfolie
  • peper en zout
  • gember
  • 1 sjalot
  • bieslook

Werkwijze:

Tartaar van tonijn (120 g)

  1. Snij de sjalot in heel fijne stukjes
  2. Snij de tonijn in fijne blokjes
  3. Snij een beetje bieslook fijn
  4. Breng de tartaar op smaak met olijfolie, peper en zout
  5. Roer voorzichtig, dek de tartaar af met plastic folie en zet tot gebruik terug in de koelkast

Tartaar van komkommer

  1. Schil de komkommer en de apperl
  2. Snij deze in fijne blokjes
  3. Voeg een mespuntje geraspte gember toe
  4. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout
  5. Plaats in de koelkast

Tataki van tonijn (80 g)

  1. Warm een beetje boter en olijfolie op in de pan
  2. Bak een stukje tonijn kort aan lang alle kanten
  3. Kruid met peper
  4. Haal uit de pan en snij deze in fijne plakjes

Afwerking

  1. Schik de plakjes tataki op bord, strooi er een beetje grof zeezout over
  2. Maak enkele torentjes met de tartaar van tonijn en komkommer
  3. Werk af met een beetje olijfolie

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *