Wie, Wat, Waar, Waarom en hoe:

Mijn naam is Kris Herrijgers, geboren in 1984, gestudeerd te hotelschool “VTI spijker” te Hoogstraten. Ik werd al op erg jonge leeftijd gebeten door de kookmicrobe. Met een moeder die altijd met verse producten kookte, wekelijks naar de markt trok en de heerlijkste desserts en taarten op tafel toverde, moest mijn toekomst wel ergens verbonden blijven met het culinaire wereldje. Mijn moeder volgde trouwens avondschool aan diezelfde hotelschool. Spijtig genoeg ben ik in 2008 mijn moeder verloren, maar onze gedeelde passie voor lekker eten blijft bestaan.

Na een kleine omzwerving binnen de studierichting hout & bouw koos ik resoluut voor de hotelschool VTI Spijker in Hoogstraten. Na te hebben gewerkt als traiteur en kok bij een fitnesscentrum werk ik nu in de keuken bij Truckstop Joost, langs de autostrade van Antwerpen-Breda.

Kris Herrijgers – Kris Kookt

Nadat ik het ouderlijke nest had verlaten ging ik opzoek naar alternatieven voor de alledaagse “vlees, groenten en aardappelen”. Eenvoudige gerechten die een fijne afwisseling brachten in onze keuken. Stap voor stap werd deze repertoire te groot om te onthouden. Zo ging ik opzoek naar een manier om deze recepten ‘op te slaan’.

6 Mei 2011, mijn eigen culinaire blog www.kriskookt.be was geboren. Door die blog krijg ik niet alleen de kans om mijn recepten met anderen te delen, ik blijft er ook door op de hoogte van nieuwe producten en ontwikkelingen binnen het gehele food gebeuren. Het hunkeren naar nieuwe smaken, combinaties en concepten bracht me tot een tweede hobby, ‘Op restaurant gaan’.

Heeft u vragen over een recept,
Bent u opzoek naar een recept dat u nog niet kan vinden op deze blog,
Heeft u een andere culinaire vraag,
Mail gerust naar kris
@kriskookt.be

Kris Herrijgers – Kris Kookt
Sint-Michielsstraat 7
2322 Minderhout
kris@kriskookt.be

Hosting sponsored by Marbles

Share This:

8 reacties

 1. leuke groenten wijzer, handig

 2. leuke site,, kijk er dagelijks ff

 3. simon zegt:

  goe bezig,
  weeral een bezoeker meer op uw website.
  gr sim

 4. Hey Kris,
  ziet er echt goed uit!
  Doe zo verder!

 5. Emrica zegt:

  Proficiat, ben blij dat ik op uw website gekomen ben. Leuk om door te bladeren maar niet alleen leuk ook interessant.

 6. Beste Kris

  Je website staat reeds enkele jaren bij mijn favorieten. Wekelijks krijg je me een aantal keren op bezoek omdat ik vind dat je alles zeer helder en aanschouwelijk naar voren brengt!! Enkele van je recepten zijn bij ons thuis vaste waarde geworden! Doe zo verder!!

  Grtn
  Hobbykok Piet

  1. kriskookt zegt:

   Hoi Piet,
   Bedankt, fijn om te horen.
   Groetjes
   Kris

 7. De Bevere Nadine zegt:

  Heerlijke bladerdeegkrans met asperges, zalm en geitenkaas ( ik gebruik geitenkaas met kruiden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *