Stoofpotje van kalkoen met Waldorfsalade
GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – Williams Chase

Gin Tonic foodpairing:
Williams Chase Elegant Crisp Gin – Fever tree tonic – Waldorfsalade

Williams Chase Elegant Crisp Gin: Deze gin wordt gedistilleerd uit de biologische Engels appels en heeft tinten van citrusvruchten, pepermunt, vlierbloesem, honing en jeneverbessen. Een erg lekkere gin, ook om puur te drinken. De gin is evenwichtig, elegant en fris. Williams gin wordt gedestilleerd met jeneverbes, koriander, engelwortel, zoethout, lis, sinaasappel-en citroenschil, hop, vlierbloesem en verse Bramley appels . Veel van deze kruiden zijn afkomstig van de boerderij direct buiten hun Herefordshire distilleerderij, ook de verse appels uit de boomgaard.

Foodpairing: Het gebruik van appels voor deze pairing is een voor de hand liggende keuze. Deze verwerken we in een klassieke Waldorfsalade met sla, selder, druiven en noten.

Gin Tonic: Williams Chase gin – Fever tree tonic – Waldorfsalade

Gin Tonic:

  • 5 cl Williams Gin
  • 1 flesje Fever tree indian tonic / per persoon
  • ijsblokjes
  • enkele schijfjes appel

Waldorfsalade:

Salade:

  • krokante sla, bv: little gem sla
  • appel (jonagold)
  • groene selder
  • druiven
  • walnoten

Dressing:

  • 1 eidooier
  • enkele druppels citroensap
  • 1/2 kl graanmosterd
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 1 tl water
  • 2 el yoghurt
  • olijfolie

Werkwijze:

Dressing:

  1. Roer voor de dresing het eigeel los met mosterd, water en de azijn
  2. Voeg al roerend de olijfolie toe zodat je een soort lopende mayonaise verkrijgt
  3. Voeg nu de yoghurt toe, breng op smaak met peper en zout
  4. Plaats de dressing in de koelkast

Salade:

  1. Snij het loof van de selder en spoel de groente schoon
  2. Verwijder de taaie vezels met een dunschiller en snij de selder in fijne reepjes
  3. Snij de druiven doormidden en snij de appel in fijne stukjes
  4. Hak de walnoten grof
  5. Snij de sla in stukjes

Afwerking

  • Schik de sla in een klein kommetje of op een bord
  • Verdeel er de selder, appel, druiven en walnoten over
  • Werk af met een lepeltje dressing

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *