Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten, Voorgerechten

Belgin St Cruyt – Gevulde camembert – rozijnentoast – venkel

GinTonic: Belgin St Cruyt – Erasmus Blond Tonic – Zeste sinaas, salie

Belgin St Cruyt, is vernoemd naar het oude Vlaamse woord voor kruid “cruyt” en is ’s werelds eerste Abdij geïnspireerde gin. Een gin met maar liefst 50 gebalanceerde kruiden. Met de kennis en het streven naar perfectie hebben ze de beste botanicals ter wereld gemengd met kruiden en specerijen die nog steeds gecultiveerd worden in de kruidtuinen van Belgische abdijen.

Foodpairing: Camembert gevuld met kruiden, salade van venkel, krokantje van rozijnenbrood en pompoenpitten

Foodpairing: Hoewel ik enorm van kruidige gins hou, heeft deze gin voor mij een overvloed aan kruidigheid. Daarom ging ik ook opzoek naar een krachtig gerecht waar ik verschillende kruiden in kon verwerken. Ik ging aan de slag met camembert, deze werd opgevuld met verschillende kruiden en geserveerd met flinterdunne venkel, krokant van rozijnenbrood en geroosterde pompoenpitten.

Belgin Kaas 3

 Nodig:

  • 1 ronde Camembert
  • 3 jeneverbessen
  • venkel
  • 2 takjes tijm
  • 5 cm rozemarijn
  • nootmuskaat
  • limoen
  • peper
  • 3 kruidnagels
  • pompoenpitten
  • rozijnenbrood

 

Doen:

De dag voordien:

  1. Snij de camembert doormidden
  2. Snij het groen van de venkel, tijm en rozemarijn fijn, verdeel dit op de halve camembert
  3. Plet de jeneverbessen in de vijzel, verdeel deze samen met rasp van limoen op de camembert
  4. Voeg als laatste de nootmuskaat, gemalen peper en enkele druppels gin toe
  5. Plaats de camembert terug op elkaar, steek er vanboven drie kruidnagels in
  6. Laat deze minstens 24 u rusten in de koelkast

Belgin Kaas 1

Serveren:

  1. Snij flinterdunne plakjes van het rozijnenbrood, rooster deze krokant in de oven
  2. Rooster de pompenpitten in een pan zonder vetstof, voeg een beetje grof zeezout toe
  3. Snij de venkel dunne plakjes, breng deze op smaak met olijfolie, peper en zout
  4. Serveer een stukje camembert met salade van venkel, krokant van rozijnenbrood en geroosterde pompoenpitten

Belgin Kaas 4

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *