Cocktails by Jan Van Ongevalle & Sofie Ketels
De Negroni is een variant op de Americano, een mix van Campari, vermout en bruiswater. De Negroni werd geboren toen Graaf Negroni van Firenze in 1919 de barman van zijn staminee Caffè Casoni vroeg om zijn favoriete cocktail wat sterker te maken. Waarop de barman, ene Fosco Scarselli, geen bruiswater maar gin aan de Americano toevoegde. Om het verschil met de Americano duidelijk te maken garneerde de barman de cocktail met een appelsienschijfje in plaats van een citroenwieltje.
#NoNegroniWithoutCampari
De Negroni is qua balans één van de beste creaties ooit bedacht: droog, bitter, lichtzoet en alle gebruikte spirits komen perfect naar voren. Bovendien het opent het palet, zoals dat heet. Brengt het zomergevoel instant naar boven, het prikkelt de zintuigen en het is eetlust opwekkend, een perfect aperitief dus. allemaal door die perfecte samenstelling.
Negroni, The Classic by Jan Van Ongevalle
- ijsblokjes
- 3 cl Campari
- 3 cl rode Vermouth (Cinano 1757)
- 3 cl gin
- Schijfje sinaasappel
Nogroni by Jan Van Ongevalle
- 1.5 cl Campari
- 3 cl Appleton Estate Rum
- 3 cl Cinzano Rosso 1757
- 1.5 cl Cynar
Bespoke, Herinterpretatie van de Boulevardier by Jan Van Ongevalle
- 3 cl Campari
- 3 cl Wild Turkey Bourbon
- 3 cl Cinzano Rosso 1757
- 1 cl Filliers 15 jaar oude graanjenever
- 2 druppels chocolade bitter
- 1 cl reductie van Imperialist bier (De Struise Brouwers)
- Afwerken met 1 kl schuim van het bier
The Mistress by Sofie Ketels
Winnende cocktail van de allereerste Campari Bartender Competition
- 2.5 cl Campari
- 2.5 cl Cocchi di Torino
- 2.5 cl Appelton Estate Signature Blend infused met gegrilde sinaasappel & gebrande tijm
- Tapioca parels gemarineerd met Campari
- Zeste van sinaasappel