Limoncello is een Italiaanse drank die vooral bereid wordt in het zuiden van Italië. Deze wordt meestal geschonken als digestief maar wordt ook meer en meer in cocktails gebruikt. Zo zijn bijvoorbeeld mixen met prosecco en tonic zeer populair. Ik ging aan de slag en creëerde een kruidigere cocktail met citroen wodka en tijm. Je eigen Limoncello maken is ook helemaal niet zo moeilijk.
Villa Massa onderscheidt zich als ambachtelijke likeurproducent door het gebruik van streng geselecteerde citroenen. Dit erkend en beschermd streekproduct garandeert een smaakzuivere citroenlikeur die intens verfrist en een unieke smaak en indruk nalaat. Villa Massa selecteert daarvoor uitsluitend de beste exemplaren, de zogenaamde “Ovale di Sorrento”. De likeur wordt gemaakt van de zeste die daarom uiteraard enkel op organische wijze, preventief beschermd wordt. Extra smaak- of kleurstoffen komen verder bij het maken van deze likeur niet aan te pas.
Nodig:
- 50 ml citroen wodka
- 20 ml limoncello
- 20 ml limoensap
- 10 ml suikersiroop
- 2 takjes verse tijm (in het seizoen: tijmbloempjes)
- ijsblokjes
hmm, 70% alcohol en wat ijsblokjes, kan nie slecht zijn :p
70 % ?
Wodka = % 20 & Limoncello = % 30