Hoofdgerechten

Ragout met slierten van courgette – Pascale Naessens – Puur eten

Uit het boek: Pascale Naessens – Puur eten dat je gelukkig maakt

In dit recept vervangt Pascale de spaghetti slierten door courgette, bijzonder lekker, beter vullend en veel gezonder.

courgette ragout

Nodig:

  • 150 g varkensgehakt
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 3 grote courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenpuree

Doen:

  • Maak slieten van de courgette door middel van een dunschiller of Gefu spiraalsnijder (zonder de zaadlijsten)
  • Leg de slierten in een ovenschaal. Giet er een flinke scheut olijfolie bij, kruid met peper en een beetje zout en dek af met aluminiumfolie
  • Plaats de schaal 15 minuten  in de oven op 180 °C.
  • Snij de wortelen fijn, hak de knoflook en de ui fijn en stoof deze aan in een scheutje olijfolie
  • Zodra de ui glazig is, voeg je het gehakt toe en prak dit fijn met een vork
  • Voeg de tomatenpuree toe als het vlees gaar is, stoof dit zachtjes mee aan
  • Voeg beetje water toe, kruid de saus met peper en zout
  • Dresseer de saus over de courgetteslierten

Extra:

  • De zaadlijsten van de courgette kan je verwerken is soep, maar je kan deze ook mee aanstoven in deze saus
  • In het boek staat dit recept met varkensgehakt, maar je kan die natuurlijk ook vervangen door bv kippengehakt.

Pascale Naessens – Puur eten dat je gelukkig maakt

Pascale Naessens is de best verkopende culinaire auteur in België. Met haar boeken heeft ze als het ware een ‘beweging’ in gang gezet. Mensen mogen weer genieten van eten, worden tegelijkertijd gezonder en vallen af.

‘De meeste mensen hebben echt een verkeerd beeld van gezond eten. Gedaan met het goede leven, denken ze, maar het tegendeel is waar. Ik eet veel meer dan vroeger en nooit light producten, ik gebruik veel vet, tel geen calorieën en eet iedere maaltijd mijn buikje rond. Ik geniet van eten in alle vrijheid, zonder enig schuldgevoel, zonder dat ik één gram bijkom. Het is eten dat je energie geeft. Bovendien is mijn keuken heel eenvoudig. Met gewone ingrediënten maak ik speciale gerechten. Kortom, het is eten dat je gelukkig maakt.’Pascale Puur eten

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *