Hoofdgerechten, Recepten

Foodbox HelloFresh – Op de huid gebakken Schotse zalm met farfalle en citroen

Print Friendly, PDF & Email

Een snel en gezonde maaltijd op tafel zetten. Dat is het doel voor velen, maar opzoek gaan naar recepten en het winkelen is er soms te veel aan. HelloFresh biedt hier een makkelijk en gezond alternatief aan. Foodboxen die aan huis worden geleverd met 3 of 5 maaltijden voor 1 of meerdere personen. Ik bestelde een tijdje geleden een originalbox en dit recept was onze favoriet van de week.

Op de huid gebakken Schotse zalm met farfalle en citroen

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 4 lente uitjes
  • 1/2 citroen
  • enkele blaadjes basilicum
  • 200 g farfalle
  • 2 zalmfilets
  • 60 g veldsla
  • 150 ml crème fraîche
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen:

  • Breng gezouten water aan de kook voor de farfalle
  • Versnipper de sjalot. snij of pers de knoflook fijn
  • Snij de champignons in plakjes en de lente ui in ringen
  • Was de citroen, rasp de schil en pers et sap uit
  • Kook ondertussen de farfalle beetgaar
  • Verhit in een wok een beetje olijfolie en bak hierin de sjalot en knoflook kort aan
  • Voeg champignons, het grootste deel van de lente ui, 1 tl citroenrasp en 1 el citroensap toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets 4 minuten op de huidkant, keer om en bak nog 2 minuten, kruid met peper en zout
  • Scheur ondertussen de veldsla klein en maak hiervoor de volgende dressing.
    (2 el olijfpolie, 1 tl citroensap, peper, zout en de overschot lente uitjes)
  • Roer de crème fraîche door de groenten, warm dit zachtjes op
  • Voeg de farfalle en stukjes basilucum toe aan de groenten, breng verder op smaak met peper en zout
  • Serveer de citroen pasta met gebakken zalm en een kleine salade van veldsal en lente ui

Verder stonden deze gerechten nog op tafel:

  • Wintere raapjes met couscous en varkensschnitzel
  • Oosterse noedels met gewokte sugarsnaps, broccoli en pinda’s
  • Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks
  • Geitenkaas salade met appel, walnoten en gebakken krieltjes

Nog enkele voordelen op een rijtje:

  1. Geen winkellijstje maken
  2. Niet gaan winkelen
  3. Geen stress omtrent “Wat eten we vanavond”
  4. De recepten zijn goed uitgelegd en haalbaar voor iedereen
  5. Geen overschotjes die in de koelkast blijven liggen
  6. Vegetarische boxen zijn ook mogelijk

Nog een voordeel: tot eind maart kun je met deze HelloFresh kortingscode genieten van €15 korting. Deze korting is alleen geldig voor nieuwe klanten en bij afname van minimaal 2 boxen.

Ook interesse in een foodbox, kijk snel op de website van HelloFresh voor meer info. Sluit je een abonnement af, vergeet dan zeker niet aan te geven wanneer je een foodbox wenst te ontvangen en wanneer niet.

Bord: Serax – Pascale Naessens

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *