Allerlei

Confituur van pompoen en appel

Deze fel gele confituur toont heel mooi op de ontbijt tafel. Een prachtige combinatie van groenten en fruit. Verrassend lekker. Ik gebruik voor deze confituur het liefst de butternut pompoen. Deze is smaakvoller en toch niet te overheersend in de confituur.

Recept voor 1 pot confituur:

Ingrediënten:

  • 120 gr butternut pompoen, geraspt
  • 120 gr Jonagold appel, in kleine blokjes
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 1/2 glas water
  • confituursuiker
  • (gember)

Werkwijze:

  1. Doe de pompoen, blokjes appel, het sap van de sinaasappel en het water in een kookpot met deksel en laat dit zachtjes sudderen
  2. Naar eigen smaak kan je hier een beetje geraspte gember of gemberpoeder aan toevoegen
  3. Roer regelmatig tot de pompoen helemaal gaar is en het water bijna verdapt is
  4. (als de pompoen nog niet gaar is, voeg dan nog een beetje extra water toe)
  5. Voeg de juiste hoeveelheid confituursuiker toe
  6. Laat nog 3 á 4 minuten zachtje pruttelen
  7. Giet ondertussen kokend water in de confituur pot
  8. Maak de confituur pot terug leeg en schenk er de confituur in
  9. Draai het deksel erop en ze de pot ondersteboven
  10. Laat zo afkoelen
  11. bewaar de confituur op een koele plaats
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. johannes zegt:

    dit ga ik zeker uitproberen bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *