In de oven gebakken havermout met peer
Ontbijt, Recepten

In de oven gebakken havermout met peer

Print Friendly, PDF & Email

Toch ongeveer 1 keer per week staat er hier havermout op tafel als ontbijt. Veelal gewoon klaargemaakt met melk en geserveerd met stukjes gebakken appel en geroosterde amandelschilfers. Echt een aanrader trouwens. Maar soms bakken we de havermout ook in de oven. Enkel jaren geleden maakten we zo een recept met gebakken kersen. Deze keer gaan we voor een versie met gebakken peer en amandelschilfers. Hiervoor gebruiken we onze aardewerken ontbijtkommen van Le Creuset. Het leuke hieraan is dat deze ovenbestendig zijn. 

Nodig voor 2 personen

  • 110 g havermout
  • 185 g melk
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 peer
  • 1 kl suiker voor de afwerking
  • amandelschilfers

Doen

  • Schil de peer. Snij de helft in blokjes.
  • Snij de ander helft doormidden en in plakjes om er bovenop te leggen
  • Meng de havermout met melk, ei, vanillesuiker, honing en bakpoeder
  • Verdeel het beslag in vormpjes
  • Verdeel de stukjes peer bovenop de havermout
  • Strooi er een beetje amandelschilfers en suiker bovenop
  • Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Serveer warm

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *