Aperitief hapjes, Recepten

Palmier koekjes met prosciutto

Palmiers kent iedereen als de gesuikerde opgerolde bladerdeeg koekjes. In deze variant vervangen we de suiker door prosciutto. Van koekjes bij de koffie naar een verrassend aperitief hapje.

Ingrediënten:

  • rechthoekige bladerdeeg
  • prosciutto

Werkwijze:

  1. Rol de bladerdeeg een beetje extra uit met een deegrol
  2. Beleg de bladerdeeg met de ham
  3. Vouw telkens van boven en onder 2 cm dicht (zie foto)
  4. Herhaal dit totdat de 2 opgerolde stukken tegen elkaar liggen
  5. Snij in plakjes van 0.5 cm en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier
  6. Bak de hapjes ongeveer 18 minuten in een oven van 180 graden

Palmier ham 2

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *