Deze confituur combineert 4 ingrediënten die heel goed samen gaan. peer en walnoten – rozijnen en rum. Zo krijg je weer een heel lekkere en speciale combinatie van je eigen confituur
Recept voor 1 pot confituur:
Ingrediënten:
- 330 gr peer geschild, zonder klokhuis (3st)
- 30 gr rozijnen (golden)
- 20 gr rum
- 20 gr walnoten
Werkwijze:
- Leg de rozijnen in de rum
- Hak de walnoten in fijne stukjes
- Doe 180 gr stukjes peer in een kookpot samen met 3 el water
- Laat dit zachtjes gaar stoven onder deksel
- Mix dit tot een gladde massa
- Snij nu de anderen 150 gr peer in fijne blokjes en voeg deze toe aan de kookpot
- Laat terug zachtjes pruttelen totdat de stukjes peer gaar zijn
- Voeg de stukjes walnoten samen met de rozijnen en de rum toe
- Breng terug naar het kookpunt
- Hier zitten we een een massa van 380 gr
- Voeg hiervoor de gewenste hoeveelheid confituur suiker toe
- Laat nog een 3 tal minuten zachtjes pruttelen
- Giet ondertussen kokend water in de confituur pot
- Maak de confituur pot terug leeg en schenk er de confituur in
- Draai het deksel erop en ze de pot ondersteboven
- Laat zo afkoelen
- Bewaar de confituur op een koele plaats