Allerlei

Confituur van peer met rozijnen, walnoten en rum

Deze confituur combineert 4 ingrediënten die heel goed samen gaan. peer en walnoten – rozijnen en rum. Zo krijg je weer een heel lekkere en speciale combinatie van je eigen confituur

Recept voor 1 pot confituur:

Ingrediënten:

  • 330 gr peer geschild, zonder klokhuis (3st)
  • 30 gr rozijnen (golden)
  • 20 gr rum
  • 20 gr walnoten

Werkwijze:

  1. Leg de rozijnen in de rum
  2. Hak de walnoten in fijne stukjes
  3. Doe 180 gr stukjes peer in een kookpot samen met 3 el water
  4. Laat dit zachtjes gaar stoven onder deksel
  5. Mix dit tot een gladde massa
  6. Snij nu de anderen 150 gr peer in fijne blokjes en voeg deze toe aan de kookpot
  7. Laat terug zachtjes pruttelen totdat de stukjes peer gaar zijn
  8. Voeg de stukjes walnoten samen met de rozijnen en de rum toe
  9. Breng terug naar het kookpunt
  10. Hier zitten we een een massa van 380 gr
  11. Voeg hiervoor de gewenste hoeveelheid confituur suiker toe
  12. Laat nog een 3 tal minuten zachtjes pruttelen
  13. Giet ondertussen kokend water in de confituur pot
  14. Maak de confituur pot terug leeg en schenk er de confituur in
  15. Draai het deksel erop en ze de pot ondersteboven
  16. Laat zo afkoelen
  17. Bewaar de confituur op een koele plaats
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *