Hoofdgerechten, Recepten

Gelakte zalm met groentespaghetti en koriander

In dit gerecht gebruiken we enkel zalm en groenten, de pasta laten we achterwegen. De zalm wordt kort gebakken en gelakt met een oosterse marinade. Voor de groente spaghetti gebruik ik courgette, wortel, peultjes en rode uit. Het hele gerecht werken we af met koriander en geroosterde sesamzaadjes

Nodig voor 4 personen:

  • 4 zalmfilets van 150 á 180 gram
  • 2 courgette
  • 4 wortel
  • 200 g peultjes
  • 2 rode uit
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • koriander
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Oosterse laksaus:

  • 2 el honing
  • 1 el geraspte gember
  • 2 el bastard suiker
  • 2 el sojasaus
  • 2 kl sesamolie
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 tl vijfkruidenpoeder

Doen:

  • Maak eerste de laksaus door al deze ingrediënten aan de kook te brengen, laat nadien terug afkoelen
  • Snij de rode ui in halve ringen en de peultjes in reepjes
  • Maak slieren van de courgette en wortel
  • Warm een flinke scheut olijfolie op in een ruime wok
  • Stoof hierin de look en rode ui aan
  • Voeg de wortel en peultjes toe, roer goed om
  • Als laatste voeg je de slierten van courgette toe
  • Wok alles kort gaar, kruid met peper en zout
  • Bak de filets van zalm kort aan, aan elke kant
  • Voeg de laksaus toe en lepel deze regelmatig over de zalm
  • Bak de zalm maak enkele minuten zodat deze in het midden nog roze is.
  • Serveer de groentespaghetti met gebakken zalm, sesamzaadjes en koriander

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *