Restaurant belevingen

Graanmarkt 13, Seppe Nobels – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Graanmarkt 13 is al verschillende jaren een gevestigde waarde in Antwerpen. In 2014 gooide Seppe het concept van zijn restaurant helemaal om. Van een gestileerd interieur met witte tafellakens naar een laagdrempelig & bistronomisch concept met groenten in de hoofdrol. In 2014 werd Graanmarkt 13 dan ook uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Vlaanderen.

1

Seppe draagt duurzaamheid, groenten, terroir en de seizoenen hoog in het vaandel. “Wat we zelf niet kunnen kweken, halen we vlakbij” klinkt het. Als Northseachef gebruikt hij dan ook vooral vis uit de Noordzee, het vlees komt van een boer uit de buurt. Op de terrassen van zijn restaurant kweekt hij tot 120 verschillende kruiden, daarnaast zorgen zijn eigen bijen voor heerlijke stadshoning en een optimale bestuiving van de moestuin. Niet voor niets behoord Seppe Nobels tot Jong keukengeweld, Flanders Kitchen rebel en S.Pellegrino Young Chefs.

”Restaurant Graanmarkt 13, op de benedenverdieping van een open huis met drie verhalen, winkel, galerij én restaurant„

Een tijdje geleden won ik een receptenwedstrijd via Elixir d’anvers. Hierdoor mocht ik tijdens de lunch een shift meedraaien in de keuken van Graanmarkt 13. Een unieke en zeer leerzame ervaring. Altijd leuk om de chef en de visie van een restaurant beter te leren kennen. Thanx aan heel het team voor deze ervaring !!Stagedag

Enkele weken later was het tijd voor deel twee van de prijs. Een heerlijk diner in het restaurant. Een jong en gemotiveerd team met dezelfde visie als Seppe zorgde voor creatieve smaaksensaties en bistronomische topgerechten boordevol groenten. Als aperitief kozen we voor een heerlijk glaasje Drappier Champagne en de Graanmarkt gin die geïnfuseerd werd met verse kruiden, gember en citroengras. Ondertussen werd onze tafel vol gezet met heerlijke starters om te delen.

Hummus van pompoen – Pompoenpit – Mosterdzaad2

Noordzee inktvis – Pinda – Kokos5

Lamscarpaccio – Burrata6

Pompoen – Kikkererwt4

In hooi gerijpte secreto
3

Als voorgerecht kwam er kort gebakken rouget, gebrande prei, spinzie, crème van gerookte pastinaak en een goddelijke saus op basis van gekonijte citroen. 7

Varkensspiering en varkenswang met geserveerd met drie verschillende groentebereidingen11

Spruitjes en kastanjechampignons – Crème van gefermenteerde look8

Savooikool werd 2 uur op 250 gegaard, gebrand en geserveerd met rode ui en moterdzaad9

Zoete aardappel – Za’atar – Granaatappel10

Wortelcake – Ijs van chocolade en kokos – Gemberkoekjes – Slagroom met salie – Geraspte wortel12

Afsluiten het een heerlijk tasje koffie, verse gebakken Madeleines met bijgevoegd recept.13

Graanmarkt 13
2000 Antwerpen
Telefoon:03 337 79 92

Reserveer online

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *