L' Ancien Hopital - Saint-Hubert - Ardense Bistronomie
Restaurant belevingen

L’Ancien Hopital – Saint-Hubert – Ardense Bistronomie

Print Friendly, PDF & Email

L’Ancien Hopital,

Restaurant – Hotel L’Ancien Hopital bevind zicht in het Waalse stadje Saint-Hubert. Deze stad is alsook bekend als de Europese hoofdstad van de jacht. Zoals de naam het al doet vermoeden is deze zaak ondergebracht in een oud hospitaal. Het gebouw stamt uit de 17e eeuw en werd met respect voor zijn geschiedenis volledig gerenoveerd.

L'Ancien Hopital - Saint-Hubert - Ardense Bistronomie

Vlamingen An en Hans baatten hier al sinds 2005 deze Ardense zaak uit. L’Ancien Hopital heeft zes kamers die beschikken over al het hedendaags comfort. Dit wordt gecombineerd met een gezellig Ardens restaurant waar gastvrouw An zorgt voor een huiselijke sfeer.

Bib Gourmand,

In de keuken zorgt Hans voor de juist kwaliteit. Hij serveert pure, eerlijke Ardeense gerechten op basis van streekproducten. Zo komen de meeste groenten uit hun eigen bio-moestuin in het Ardeense dorpje Smuid.  Ook daarnaast kiest hij voor lokale producten van de plaatselijke boer. Het restaurant groeide uit van een simpele fondue tot een volwaardig restaurant waar alles vers in huis wordt bereid. Dit werd bekroond met een Bib Gourmand  door Michelin gids.

L'Ancien Hopital - Saint-Hubert - Ardense Bistronomie

Seizoensmenu

Carpaccio van licht gemarineerde rundslende met oude brokkelkaas

L'Ancien Hopital - Saint-Hubert - Ardense Bistronomie

Gefrituurde pladijs reepjes met verse tartaar

L'Ancien Hopital - Saint-Hubert - Ardense Bistronomie

Basse cote van Ardeens topvarken uit Nassogne, zomerboontjes, gevulde champignon, pittig pepersausje, gebakken aardappeltjes

L'Ancien Hopital - Saint-Hubert - Ardense Bistronomie

Nadien sloten we af met een dessert op basis van aardbeitjes met cointreau, slagroom met vlierbloesemsiroop en amandelijs. We hebben genoten van een avond Ardeense bistronomie. Eerlijke en pure gerechten op basis van seizoens en streekproducten. Misschien mogen An en Hans nog iets trotser zijn op hun gerechten. Zo werd de carpaccio gesneden van lokaal geweekt Holstein koeien, waarvan de chef het vlees zelf nog laat rijpen, marineren en drogen. Niet zomaar een gewone carpaccio dus.

Praktisch:

L’ancien hôpital ¦ Rue de la fontaine 23 ¦  B-6870 Saint Hubert ¦  +32 61 416 965
Website ¦  Facebook ¦  info@ancienhopital.be

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *