Culinair Gelderland – De Veluwe
Een schitterende provincie vol natuur, historische steden en een indrukwekkend aantal top restaurants bekroond met één of meerdere Michelin sterren. Dat is niet zo vreemd in een omgeving waar het mooiste wild loopt en de heerlijkste groenten en fruitsoorten groeien. Voor het begin van onze toer door “De Veluwe” starten we in Harderwijk. Een prachtige, historische Hanzestad met de Veluwe in de voortuin en water in de achtertuin. Een knus stadje dat bruist van gezelligheid en culinair genieten.
’t Nonnetje – Harderwijk
In de oude binnenstad van Harderwijk, aan het pittoreske centrale plein ‘de Vischmarkt’, vinden we dit charmante twee sterrenrestaurant ’t Nonnetje. Hier kookt SVH meesterkok Michel van der Kroft inventieve gerechten op basis van verfijnde seizoens- en streekgebonden producten. Michel van der Kroft zijn lichte kookstijl met persoonlijke signatuur en Portugese invloeden werd de afgelopen jaren flink bekroond. Zo kreeg restaurant ’t Nonnetje in 2014 en tweede Michelinster. Kort daarna werd Michel door GaultMillau beloond met de award voor “Chef van het Jaar 2016″.
Toegankelijk, chic en sfeervol
In het restaurant zorgt eigenaar & gastheer Robert-Jan Nijland samen met een jong en dynamisch team voor persoonlijke en ongedwongen gastvrijheid. Dit in een sfeervol, intiem en hip/stijlvol decor. Zo is restaurant ’t Nonnetje geen stijf en afgeborsteld restaurant. Hier vinden ze de perfecte balans tussen klasse, gastronomie en toegankelijkheid. Een warm en gezellig restaurant met een tijdloos interieur.
“Kook recht uit je hart en leg je ziel op het bord”
Michel van der Kroft
Naast de mooie en seizoensgebonden à la carte gerechten vinden we een scherp geprijsde lunch en verschillende degustatie menu’s. Hier heb je de keuze uit “Michel’s beste 4 signatuur gerechten van de afgelopen 10 jaar” en “Menu de Verleiding”. Deze menu is een selectie van kleine gerechtjes, bestaande uit klassiekers en enkele nieuwste creaties. Het menu bestaat in vier(69,50€), vijf(79,50€), zes(89,50€) of zeven (99,50€) gangen. Met de scherpe prijzen, is restaurant ’t Nonnetje misschien wel één van de toegankelijkste twee sterrenrestaurants.
Bij een glaasje champagne Ruinart Brut genieten we van enkel smaakvolle starters. Vervolgens serveert de chef verschillende gerechten uit “Menu de verleiding” telkens voorzien van een heerlijk glaasje bijpassende wijn. Voor deze wijnen trekken we van Portugal naar Frankrijk, Italië en Duitsland. Een culinaire top ervaring dat ons deed uitkijken naar het vervolg van ons weekend in de Veluwe.
Menu de verleiding
Saucijzenbroodje – Zalm – Gerookte paling
Gillardeau oester – Merg – Bouillon ossenstaart – Sambai
Boerenkool
Cracker zonnebloempit – Crème pastinaak/jeneverbes – Ijs, saus en schuim van boerenkool
Makreel
Gebrande makreel met rettich, zoete aardappel, ijsje van Jalapeño-peper en een vinaigrette van passievrucht en lavas
Rog
Gebakken rog met eekhoorntjesbrood, crème van kervelknol en schuim van peterselie
Dimsums van Iberico varken, crème van gefermenteerde knoflook en jus van spicy wortel
Fazant
Op het karkas gebraden met een bitterbal van de bout, witlof met Parmaham, crème van aardappel en Epoisses, jus van fazant en Calvados
Kweepeer
Gepocheerde kweepeer met witte en rode Niepoort port, hangop en ijs van geitenyoghurt
Dessert Exotique
Tropisch fruit, bloemen, kokos, ijs Thaise curry, coulis van passievrucht
Hemelse modder, gebaseerd op het rauwe cake beslag dat iedereen graag lust
Chocolade – Koffie – Mousse
Bij de koffie:
Truffelbonbon met slagroom
Clafotis met appel
Macaron citroen / chocolade / zeezout
Marsmellow tarwegras en hennepzaad
Restaurant ’t Nonnetje
Vischmarkt 38, 3841 BG Harderwijk, Nederland
Telefoon: +31 341 415 848