Het was voor ons bijna een jaar geleden dat wij Restaurant Vin Perdu bezocht hadden. Dit stukje tekst uit onze vorige review is ondertussen niet meer helemaal van toepassing:
“Het statige witte gebouw van restaurant Vin Perdu, straalt een sfeervol
karakter uit. Dit karakter trekt zich verder door in de inrichting.
Witte muren, mooie tafelkleden en een beetje moderne kunst
zorgen hier voor de gepaste sfeer.”
karakter uit. Dit karakter trekt zich verder door in de inrichting.
Witte muren, mooie tafelkleden en een beetje moderne kunst
zorgen hier voor de gepaste sfeer.”
Na 12 Jaar was het voor Joeri en Griet tijd voor iets anders. Een concept switch van gastronomie naar Bistronomie vormt Vin Perdu om tot een unieke Bar-Bistro. De frisse, eigenzinnige look volgens het idee van interieurarchitect Lieven Musschoot geeft deze bistro een warm, gezellig en toegankelijk gevoeg. Dit in combinatie met het vernieuwd concept maakt van Vin Perdu een bistro voor jong en oud.
“We wilden iets anders… iets vernieuwend, een plaats waar iedereen kan
binnenlopen om lekker te tafelen, een klein hapje, een borrel na het werk,
een keuken die laat open is, .… “
Joeri en Griet
We hadden het geluk om het vernieuwde concept van Vin Perdu te mogen ontdekken. Hier proefden we verschillende gerechten en suggesties in verkleinde vorm. Om te beginnen koos ik voor één van de zes homemade lemonade “Ginger ale lemonade”. Aan de andere kant van de tafel kwam er een Blackwoods Vintage Gin Tonic. Naast de verse kroepoek met dip van wasabi werd hierbij een assortimentje van de elf verschillende soorten hammen en worsten uit Spanje, Italië en Frankrijk geserveerd. Alleen hiervoor zou ik al terugkomen, en dit was nog maar het begin.
o.a.: Coppa Toscana “Carta paglia” met venkel,
Saucisson Long bridé d’Ardèche fin maigre
Paleta Ibérico Puro de Bellota “Maldonado” +24 maanden
Verder verschenen er verschillende gerechten uit het barfood gamma op tafel.
Gegrilde puntpaprika gevuld met buik van tonijn, erwt en ansjovis
Witte pens met herfst truffel – Zwarte pens met ganzenlever en appelspijs
Spaans brood “Pan cristal” en tomatensalsa
Voor de wijnen liet ik me begeleiden door de gastvrouw. Zo begon ik met een glaasje Riesling “Kung Fu Girl” van Rock n Roll wijnmaker Charles Smith om te eindigen met een krachtige Cepa Gavilan Crianza – Tempranillo uit Spanje bij het gerijpte rundvlees. Het aanbod is dan ook super, met meer dan twintig wijnen tussen de € 4 en € 8.80 per glas. Ook de uitgebreide wijnkaart bevat een brede keuze onder de € 30. Binnenkort word deze kaart nog uitgebreid met verschillende natuurwijnen. Voor de bierliefhebbers, probeer zeker eens een biertje van de Turnhoutse Brouwerij Het Nest.
Op de menukaart maakten de Luxe producten plaats voor smaakvolle en Belgische ingrediënten zoals schelvis, horsmakreel, slibtong, venusschelpen, hoevekip, varkenswangetjes, stoofvlees ‘endvogel’ en onglet. De vaste kaart word aangevuld met verschillende seizoenssuggesties. Bekijk hier de volledige menukaart.
Sint-Jakobsvrucht uit Dieppe
carpaccio / dille /limoen
Een bord vol kwaliteit
Garnaalkroketten
Zeebrugse garnalen / Panko / gefruite peterselie / citroen
Kaaskroketten
Corsendonck kaas / zure uitjes
Huisbereid en vol van smaak
Risotto
zomertruffel “Tuber Aestivum Vitt” / spiegelei / parmezaan
Dit smeuïge bordje deed ons onmiddellijk terug denken aan een heerlijke vakantie in Italië van enkele jaren geleden. Happy Food.
Noordzeeschol
lardo di Colonnata / geprakte aardappel / ossestaart
Normaal gezien stond dit gerecht met schelvis op de kaart. Deze was op en werd vervangen door een ander stukje vis uit onze Noordzee. Een heerlijk compositie tussen vis en vlees.
Roodpootpatrijs
knolselderpuree / rode kool / portobello
Één van de heerlijke seizoenssuggesties
Entrecôte Simmenthaler / 5 à 6 weken dry-aged / uit eigen rijpingskoeling
Mango
witte chocolade / kokos / yoghurt
Cheesecake met frambozen
Wij zijn alvast verkocht voor het vernieuwde concept. Origineel en lekker barfood, heerlijke wijnen per glas verkrijgbaar, bistronomische gerechten geserveerd in een ongedwongen en relaxte sfeer. Nu kijken we nog uit naar de geplande uitbreidingen om het concept helemaal af te maken.
Steenweg op Mol 114
2360 Oud-Turnhout
info@vinperdu.be
Tel. 00 32 14 72 38 10Reserveer Online
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 12u00 tot 01u00
Woensdag: 12u00 tot 01u00
Donderdag: 12u00 tot 01u00
Vrijdag: 12u00 tot 01u00
Zaterdag: 17u00 tot 01u00
Zondag: 12u00 tot 00u00Diner: Zondag 19 Oktober 2014