Toen we enkele weken geleden aankwamen in Les Vans was het 38 graden, veel te warm dus. Maar soit, t’was vakantie. Veel (water) drinken was dus de boodschap. Al snel was water nogal eentonig, frisdrank te zoet en de plaatselijke wijntjes super lekker maar niet echt dorstlessend. Vers gemaakte iced-tea stond sinds toen elke dag in onze koelkast op vakantie.
Nu enkele weken later komt die 38 graden ook in België in de buurt. Een verfrissend glaasje ijsthee kan je dus makkelijk genoeg zelf maken. Wijzelf voegen geen suiker toe, maar dat kan je natuurlijk zelf kiezen.
Nodig:
- 2 zakjes (groene) thee
- 1/2 limoen
- 1/2 cm gember
- een takje citroen tijm
Doen
- Kook het water en zet thee in een hitte bestendige schenkkan
- Snij de limoen en gember in plakjes en voeg deze samen met de tijm toe aan de thee
- Verwijder na een 7 minuten de zakjes thee
- Laat de thee afkoelen en plaats in de koelkast
- Serveer met ijsblokjes en een schijfje limoen
Variëren kan makkelijk met verschillende soorten thee, kruiden (munt, melisse, … ) enz…