Bananenbrood - Gegrild - Griekse yoghurt - Blauwe bessen
Allerlei, Ontbijt, Recepten, Zoetigheden

Bananenbrood: Gegrild – Griekse yoghurt – Blauwe bessen

Print Friendly, PDF & Email

Bananenbrood

Bananenbrood smaakt altijd goed. Bij het ontbijt, de lunch of als vieruurtje. Hier vind je dan ook twee overheerlijke recepten. Eentje van klassiek gebakken bananenbrood. De andere van gegrild bananenbrood met Griekse yoghurt en blauwe bessen. Dit tweede recept is ideaal als het bananenbrood al enkele dagen oud is. Zo smaakt het direct terug lekker warm krokant en vers. 

Nodig

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 95 g boter, kamertemperatuur
  • 180 g bloem
  • 110 g suiker
  • 12 g vanille puddingpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g gemengde noten

Doen:

  • Hak de noten grof, zet deze even apart
  • Gebruik 2 bananen in het beslag, 1 banaan om er bovenop te leggen
  • Meng/mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een egaal beslag
  • Meng nu de noten onder het beslag
  • Vet een cakevorm in
  • Giet het beslag in de cake vorm
  • Snij 1 banaan in de lengte doormidden
  • Leg deze bovenop het beslag
  • Bak de cake gedurende 55 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Zet de oven uit en open de ovendeur, laat de cake nog 10 minuten rusten in de oven
  • Haal de cake uit de vorm
  • Proef een warm stukje, of laat hem volledig afkoelen

Gegrild bananenbrood

  • bananenbrood
  • Griekse yoghurt
  • blauwe bessen
  • boter

Doen:

  • Snij het bananenbrood in plakken
  • Warm een antikleefpan op
  • Smelt een klontje boter in de pan
  • Bak de plakken brood kort aan in de pan zodat de buitenkant getoast is
  • Serveer de stukken gebakken bananenbrood met een schep Griekse yoghurt en blauwe bessen
  • Geniet!


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *