Mini pizza met pulled pork en zure room
Aperitief hapjes, Recepten

Mini pizza met pulled pork en zure room

Print Friendly, PDF & Email

Pulled pork

Een recept met “Pulled chicken” stond al op de blog. Maar Pulled Pork ontbrak nog op Kris Kookt. Het was hoog tijd om daar verandering in te brengen. Pulled pork is varkensvlees dat gedurende een langere tijd bij een lage temperatuur wordt gebraden. Taai vlees wordt met deze bereidingswijze mals. Zo mals dat je het gemakkelijk uit elkaar kan trekken. Hiervoor ga je het best aan de slag met Boston Butt (varkensschouder) of procureur (varkensnek). Veelal word Pulled Pork op de barbecue klaargemaakt. Maar het kan ook perfect in de oven.

URB drinks – Berlin

URB is een nieuwe alcoholvrije Ready-to-Drink cocktail. Deze is verkrijgbaar in drie verschillende intrigerende smaken: Amsterdam – een frisse vertaling van gin-tonic met citrus en jeneverbes, Shanghai – met passiebloem, sencha thee en een vleugje rabarber, en Berlin – een intense drank waarbij de smaken van wijn en bier op bijzondere wijze bij elkaar komen. Het is deze laatste die we serveren bij deze heerlijke mini-pizza met pulled pork, zure room en gepekelde rode ui.

De gaartijden van dit recept zijn gebaseerd op een stuk vlees van 1,4 kg. Het best kan je werken met een vleesthermometer en rekening houden met de kerntemperatuur.

Nodig

  • 1,4 kg Boston Butt (varkensschouder) of procureur (varkensnek)
  • 2 el mosterd
  • 2 el barbecue kruiden
  • 100 ml appel-kersensap
  • barbecuesaus

Doen

  • Smeer het varkensvlees in met de mosterd
  • Strooi er de barbecue kruiden over
  • Leg het vlees in een ovenschotel. Voeg hier het appel-kersensap aan toe
  • Plaats het vlees ongeveer 2 uur in een voorverwarmde oven van 125 graden. Tot een kerntemperatuur van 70 graden is bereikt
  • Haal het vlees uit de oven
  • Wrijf het in met de barbecuesaus
  • Pak het vlees in met aluminiumfolie
  • Leg het vlees terug in de ovenschotel. Laat het vocht in de ovenschotel zitten
  • Plaats het varkensvlees opnieuw in de oven van 125 graden
  • Dit gedurende ongeveer 3 uur tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 88 graden
  • Haal het vlees uit de oven, laat dit 15 minuten rusten
  • Trek met een vork het vlees in draadjes
  • Meng er het vocht uit de ovenschotel onder
  • Voeg ook nog een beetje extra barbecuesaus toe aan het vlees

Mini pizza met pulled pork

  • pizzadeeg
  • zure room
  • 1 rode ui
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • rucola of zuring voor de afwerking

Doen

  • Pel de rode ui, snijd deze in dunnen plakjes
  • Marineer de plakjes rode ui met rode wijnazijn, 1 tl suiker en 1 tl zout
  • Steek rondjes uit het pizzadeeg met een uitsnijvorm van 5 cm
  • Leg deze op een bakplaat met bakpapier
  • Leg op de pizzadeeg een vel bakpapier.
  • Bak de mini pizza’s tussen twee bakplaten zodat ze niet kunnen rijzen
  • Bak gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat de pizzabodempjes even afkoelen
  • Verdeel op elke boden 1/2 tl zure room
  • Verdeel hierop een beetje pulled pork
  • Werk af met gepekelde rode ui en een takje rucola of zuring

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *