Ragout van konijn met aubergine en olijf
Hoofdgerechten, Recepten

Ragout van konijn met aubergine en olijf

Print Friendly, PDF & Email

Ragout van konijn

Deze ragout van konijn is echt één van mijn favoriete recepten van de laatst tijd. Het geheel is zo kruidig en zo smaakvol. Echt een smaakbom waar het plezier van afspat. We combineren konijn met wereldse smaken zoals za’atar, ras el hanout & harissa. Serveer deze ragout met heerlijk tagliatelle en werk naar eigen smaak af met Parmezaanse kaas.

Week van het Konijn

Van woensdag 26 januari tot en met woensdag 2 februari vindt een nieuwe editie van de “Week van het Konijn” plaats! Konijn is veel meer dan een grootmoeders stoofpotje. Je kan er oneindig mee variëren. Er staan al verschillende recepten met konijn op de blog. Zet jij ook regelmatig konijn op het menu? Toon ons hoe jij er in de keuken creatief mee aan de slag gaat. Post een foto of video van jouw konijngerecht op Instagram (met de hashtag #dezekeerkonijn). Lekker Van Bij Ons verloot een etentje voor 2 personen bij restaurant The Finch in Antwerpen onder de deelnemers.

(Deelnemen kan van 26 januari tot en met 9 februari 2022 – Wedstrijd info)

Nodig voor 4 personen

  • 1 konijn, in stukken
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 sjalotten, fijngesneden
  • 100 ml kippenbouillon
  • 3 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl harissa
  • ½ chilipeper, fijngesneden
  • 1/2 plantje basilicum
  • 1/2 plantje koriander
  • 10 blaadjes verse munt
  • 100 gram olijven
  • 1 el za’atar
  • 1 el ras el hanout
  • peper en zout
  • 500 g tagliatelle
  • Parmezaanse kaas

Doen

  • Kruid de stukken konijn met peper, zout en ras el hanout
  • Braad de stukken konijn rondom bruin in een pan of stoofpot met wat olijfolie
  • Haal het konijn terug uit de pan of stoofpot
  • Stoof nu de fijngesneden sjalot en look aan tezamen met 1 el za’atar
  • Voeg de kippenbouillon en de stukken konijn terug toe aan de stoofpot
  • Breng het geheel aan de kook
  • Plaats een deksel op de stoofpot en plaats deze 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Snij ondertussen de tomaten en aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm
  • Haal de stoofpot uit de oven
  • Voeg de gesneden tomaten, aubergine, chilipeper, harissa en het blik tomatenblokjes toe
  • Plaats de stoofpot terug in de oven gedurende 35 minuten (deze keer zonder deksel)
  • Haal de stoofpot uit de oven
  • Haal de stukken konijn uit de stoofpot. Laat deze 5 minuten rusten
  • Pluk het vlees van het karkas. Voeg het geplukte vlees terug toe aan de saus
  • Snipper de verse koriander, basilicum en munt fijn. Snij de olijven in ringen
  • Voeg de verse kruiden en olijven toe aan de saus
  • Meng de saus goed onder elkaar
  • Breng eventueel verder op smaak met peper, zout, verse kruiden, za’atar of ras el hanout
  • Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar
  • Serveer de ragout van konijn met tagliatelle, werk af met Parmezaanse kaas en verse basilicum
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *