Open ravioli van varkenswang en bospaddenstoelen
Recepten, Voorgerechten

Open ravioli van varkenswang en bospaddenstoelen

Print Friendly, PDF & Email

Open ravioli van varkenswang

Als je zelf verse ravioli maakt, is er één belangrijke regel. Steek er niet te veel vulling in. Als je daarentegen open ravioli maakt, kan je volledig zelf kiezen hoeveel vulling je er tussen legt. Je mag er natuurlijk wel niet mee overdrijven. 

Varkenswangetjes vind ik een enorm dankbaar product. Je kan er een heerlijk smaakvol stoofpotje van maken. Maar ook in deze open ravioli komen ze volledig tot hun recht. Dit recept is eigenlijk gebaseerd op het klassieke recept voor varkenswangetjes. Je maakt ze klaar in een stoofpotje. Enkele wangen gebruik je in dit voorgerecht voor de ravioli. De dag nadien kan je genieten van het stoofpotje. Zo heb je dubbel plezier.

Nodig voor 4 personen

  • 8 (verse) vellen lasagne
  • 4 klaargemaakte varkenswangen (bv uit dit recept)
  • saus van het stoofpotje
  • 250 g bospaddenstoelen
  • postelein voor de afwerking
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Doen:

  • Trek de varkenswangen tot draadjesvlees
  • Warm het draadjesvlees van de wangen op met 4 el saus van het stoofpotje
  • Kuis de bos champignons, bak deze gaar met een klontje boter, kruid met peper en zout
  • Gebruik een metalen ring om uit elk lasagnevel rondjes uit te steken.
  • Kook de ronde lasagnevellen gaar in gezouten water
  • Leg onderaan de 4 borden telkens 1 lasagnevel
  • Verdeel hierop het draadjesvlees van de varkenswang
  • Leg daarop opnieuw een ronde lasagnevel
  • Verdeel de gebakken champignons er bovenop
  • Lepel er nog een beetje saus van het stoofpotje over
  • Werk af met olijfolie, Parmezaanse kaas en postelein
  • Geniet

Recept open ravioli in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *