Recepten, Zoetigheden

Speculoos koekjes met marsepein. en amandel

Print Friendly, PDF & Email

Ook in dit recept gaan we aan de slag met leftovers van Sinterklaas. Deze keer gebruiken de Speculoos en marsepein. Hier maken we een heerlijk luchtig cakeje gevuld met marsepein.

Nodig:

  • 60 g speculoos
  • 20 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • 20 g amandelpoeder
  • 60 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 40 g melk
  • 40 g suiker
  • 1/2 tl bloemsuiker
  • marsepein
  • amandelnoten

 

Doen:

  1. Week de amandelen in heet water, zo kan je ze makkelijk ontvliezen
  2. Maal de speculoos fijn, meng hier de bloem, bakpoeder en het amandelpoeder onder
  3. Voeg eigeel, melk, suiker en boter toe, meng tot een egaal beslag
  4. Klop de eiwitten op met een snuifje bloemsuiker en spatel dit voorzichtig onder de speculoos massa
  5. Beboter de kleine vormpjes
  6. Doe 1 kl beslag in de vorm
  7. Snij dunne plakjes marsepein en leg deze op het beslag
  8. Verdeel hier terug 1 kl beslag over
  9. Leg bovenop een amandelnoot
  10. Bak de koekjes 12 minuten op 180 graden

DSCN0419

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. greta hofmans zegt:

    ik vind nergens terug waar ik de suiker mee moet verwerken en toch staat in het recept van specuklaas et marsepain dat er suiker bij moet

    1. kriskookt zegt:

      Bedankt Greta, Ik heb het aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *